SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Getiriliyormuş

A- A+ PAYLAŞ

Sivas'ta geçtiğimiz hafta kent merkezinde 21 ayrı iş yerinde yapılan arama sonrasında operasyonu genişleten organize suçlarla mücadele ekipleri, 132 adet kaçak cep telefonu ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri; Çin, Kore, Japon ve Tayvan üretimi gümrük kaçağı cep telefonlarının satılmasının önlenmesi, suça karışan şüphelilerin yakalanması ve suça konu malzemelerin ele geçirilmesi için geçen perşembe günü kent merkezinde 21 telefon bayiine operasyon düzenlemişti. Aramalarda 77 adet çift sim kartlı, televizyon ve radyo özelliği bulunan cep telefonu ele geçirmiş, olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonu genişleten polis, yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde Malatya iline yüklü miktarda kaçak Çin malı cep telefonu sevkıyatının yapılacağı bilgisine ulaştı.

Polis, bilgiler dahilinde takibe aldığı minibüsü Cumhuriyet Üniversitesi önünde durdurarak Sivas merkezde cep telefonu ticareti yaptığı öğrenilen A.Y ile K.Y.'yi gözaltına aldı. Minibüs içerisinde yapılan aramada, 132 adet çeşitli marka ve modellerde Çin üretimi gümrük kaçağı olduğu anlaşılan cep telefonu ve bu telefonlara ait 130 adet şarj cihazı, 133 adet USB kablosu, 137 adet kulaklık ile 137 adet batarya ele geçirildi.

Olayla ilgili tahkikat devam ederken, emniyet yetkilileri ele geçirilen bu telefonların yüksek oranda radyasyon yaydığını, sahte IMEI numaraları kullanıldığından en fazla bir ay içerisinde kilitlenerek çalışmadığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız