SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Gidiyorduk.."

A- A+ PAYLAŞ
 
Samsunspor'un 1989 yılında geçirdiği trafik kazasında sakat kalan kaptan Emin Kar, başarılı bir futbolcu iken tekerlekli sandalyeye düşüşünü yüzlerce insana 'acı hayat dersi' olarak anlattı. 
 
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda sertifika töreni düzenlendi. "Trafik kazalarının sizi engellemeyeceğinden 'Emin' misiniz" temasıyla yürütülen ve trafik bilincinin oluşturulması amaçlanan çalışma kapsamında 14 okuldan, 14 öğretmen 134 öğrenciye teorik ve pratik eğitim verilerek sertifika almaları sağlandı. 
 
Törenin bilgilendirme ve 'hayat dersi' bölümünde 20 Ocak 1989 yılında Samsunspor'un deplasmana giderken geçirdiği vahim trafik kazasında ağır yaralanan efsane oyuncu Emin Kar, bir trafik kazasıyla hayatının tamam değiştiğini, koşan bir sporcu olarak felç kalmanın acısını bir anda yaşadığını söyledi. 
 
Malatya deplasmanına giderken 10 dakika önce yolda kartopu oynadıkları sonrasında bir kamyonla çarpışıldığını ifade eden Kar, "Ölen ve yaralananlar oldu, ben de gözümü açtığımda yürüyemiyordum" dedi. 
 
Sakat kalmayı hiç düşünmediğini, böyle bir şeyin olacağının aklına hiç gelmediğini öğrencilere ve protokol üyelerine anlatan Kar, "Ben kazadan sonra uzun bir süre oturamadım. Ya yüz ya da sırt üstü yatıyordum. O kadar oturmaya özlem çektim ki, uzun tedaviler sonrasında oturmaya başladım. Şimdi televizyonlarda izliyorum bir oyuncu maçta 5 kez rakibinden top çalınca günün futbolcusu oluyor. Ben o zamanlar bir maçta 17 top çaldığım için hocam bana kırkayak demişti. Ama şimdi iki ayağımı bile kullanamıyorum. Büyük hayallerim hedeflerim vardı. Ama hepsi bir kazayla sonlandı. En büyük halim oğlumla top oynamaktı, onu gerçekleştiremedim. Lütfen herkes kurallara uyalım ve kazanın acı yüzüyle karşı karşıya kalmayalım" dedi. 
Katılımcılara hitap eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Trafikte belirli duyarlılık içerisinde davranmamız gerekmektedir. En önemli görev bizlere düşüyor. Duyarlı olmamız ve kurallara uymamız çok önemli. Türkiye ve dünyada kazalar oluyor, binlerce insan kazalarda yaralanıyor, hayatını yitiriyor. Önleme açısından en önemli husus kurallara uymak. Samsun'da kazalarla ilgili belirli kurumlarımızın önemli çalışmaları var. 2010 yılında sadece 85 vatandaş hayatını kaybetti" diye konuştu. 
 
İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, "Emniyet müdürü trafik hepimizin problemi gelişmekte olan gelişen ülkelerin problemleri, ama olmazsa olmazımız. Yaşam alanlarımızın bir parçası. İnsanın kendi içinde yaşadığı vicdanı önemlidir. Kendini sorumlu tuttuğu şeyler önemli. Trafik ayrı bir kültürdür. Belki kurallar zinciri olarak ülkelerde ufak tefek değişiklikleri var. Bizim ülkemizde en çok trafik sabır, beceri, saygı ve dikkat istiyor. Bunun için buradayız duyarlılık için buradayız" şeklinde konuştu. 
 
Daha sonra eğitimi tamamlayan öğrenci ve öğretmenlere belgeleri verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız