SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Gönderildi

A- A+ PAYLAŞ

BİNGÖL- Bingöl'de 5 gün önce kaybolan iki kuzen kızdan 8 yaşındaki Asliye Ayaz'ın (alttaki fotoğrafta sağdaki) cesedi akrabaları tarafından Göynük Çayı kenarında bulundu ve ceset otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Edinilen bilgiye göre cuma günü kitap almak üzere evden ayrılan kuzenlerden Kurtuluş Şişmantürk İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Asliye Ayaz'ın (8) cesedi, Bingöl-Genç karayolunun 10. kilometresindeki İçmeler mevkii Göynük Çayı kenarında bulundu. Çocukları kaybolan Ayaz ve Varış aileleri kendi imkanları ile olay gününden itibaren arama çalışmaları yapıyordu. Dün akşam saatlerinde Haşim Akarbulut isimli bir hurdacının kızları Çapakçur Deresi mevkiinde gördüğünü söylemesi üzerine aile tarafından bölgede arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan aileler, iki ayrı koldan arama başlattı. Bir grup aile mensubu Çapakçur Deresi'nde arama yaparken, diğer bir grup ise Çapakçur Deresi'nin aktığı Göynük Çayı bölgesinde aramalarını hızlandırdı.

Çapakçur Deresi mevkiinde arama yapan grup kuzenlerin izlerine rastlayamazken, Göynük Çayı mevkiine giden aile fertleri su kenarında Asliye Ayaz'a ait cesedi buldu. Bugün saat 14.00 sıralarında Göynük Çayı kenarında bulunan Asliye Ayaz'ın cesedinde yapılan ilk incelemelerde, herhangi bir darp izine rastlanmadı. Aile fertleri Asliye Ayaz'ın cansız bedenini gördükten sonra jandarma ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden ekipler, cesedin bulunduğu bölgeye güvenlik şeridi çekti.

Asliye'nin cesedinin bulunduğunu duyan diğer aile fertleri ise olay yerine akın etti. Araçların giremediği bölgede kara bata çıka yürüyen aile fertleri, cesedin bulunduğu bölgeye ulaştı.

Asliye Ayaz'ın cesedini bulan dayısı Ramazan Oynak, bir minibüs tutup Göynük Çayı etrafında arama başlattıklarını söyleyerek, "Arkadaşlarla birlikte bölgede arama çalışmaları başlattık. Yaya olarak çalışmalarımızı sürdürürken tesadüfen Asliye'nin cesedi ile karşılaştık. Zeynep'ten henüz bir haber alamadık. Arkadaşlarımız arama çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Zeynep Varış ve Asliye Ayaz, kitap almak üzere evden çıktıktan sonra şehir merkezinde işlerini bitirip yaya olarak evlerine doğru yola çıktı. Eve dönerken Çapakçur Deresi'nden geçmeye çalışan kuzenlerin suya kapılarak Göynük Çayı'na kadar sürüklendiğinin tahmin edildiği belirtildi.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Bingöl Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Asliye Ayaz'ın cesedinin, ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Malatya Grup Başkanlığı morguna gönderildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız