SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Gözü Kapalı Veriyoruz"

0
Güncellendi - 2016-01-07 18:37:32
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu Malatya’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Vali Kamçı'yı Ziyaret

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu beraberinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz, Selahattin Bozdemir, Metin Seçer ve Soner Yolal Vali Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Türk Halk Oyunları kültürünün yaşatılması için çaba gösterdiklerini belirten Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Ozanoğlu, “Hedefimiz genç kuşaklara bu kültürü aktarmaktır. Bu kültürün yaşatılmasına vermiş olduğunuz desteklerden dolayı size teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Vali Kamçı’da, Halk Oyunlarının Türk kültüründe ayrı bir yeri olduğunu, bu güzel geleneğin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasında Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun önemli katkıları bulunduğunu belirterek Başkan Ozanoğlu ve üyelere teşekkür etti.

Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanı Ozanoğlu, Türk Halk Oyunları kültürünün yaşatılmasına verdiği destekden dolayı Vali Kamçı’ya plaket takdim etti.

Büyükşehir Belediyesi’ni Ziyaret

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, beraberinde Türkiye Halk Oyunları Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz, İl Temsilcisi ve Halk Oyunları hocalarından oluşan bir heyetle birlikte Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Vekili Şefik Şengün ile bir süre görüştüler.

Ozanoğlu ziyaretteki konuşmasında “Önceki ziyaretimizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a Malatya bizim kalemiz ifadesini kullanmıştım. Bunun sebebi buradaki kadrolarımıza güveniyoruz ve her türlü organizasyonumuzu gözümüz kapalı Malatya’mıza verebiliyoruz. Onun için Malatya bizim için çok önemlidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye genelindeki başarılarını ve değerlerini bir kez daha gösterdi. Federasyonumuza büyük katkıda bulundular. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere bütün kadrosuna teşekkür edip şükranlarımı sunuyorum. Malatya’da görmüş olduğumuz yakın ilgi ve alakadan dolayı 2016 yılının ilk programını Malatya’ya gerçekleştirdim. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu olarak görevimiz, bize emanet edilen kültürümüzü daha da ileriye götürecek çalışmalar yapmak, Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve yarınlara sosyal birer birey olarak yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün ise konuşmasında Halk Oyunları Federasyonunun çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Folklorun kültürümüzde çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Folklorun kültürel fonksiyonun yanında sosyal ve sportif yönü de bulunmaktadır. Son yıllarda sosyal açıdan folklorumuz ön plana çıkmaya başladı. Her bölgemizin kendine has folklor kültürü ve kendine özgü kültürel zenginlikleri bulunmaktadır. Kültürümüzün yaşatılması konusunda Federasyon başkanımız gerçekten çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Battalgazi Belediyesi’ni Ziyaret

Malatya’ya gelen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval’ı ziyaret etti.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ziyaretteki konuşmasında Malatya’ya bir toplantıya katılmak üzere geldiğini belirterek, Malatya programı kapsamında Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval’ı ziyaret ettiğini söyledi. Ozanoğlu, Battalgazi ilçesinin tarihi dokusu itibari ile önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan halk oyunları alanında önemli faaliyetlere imza attığını kaydetti.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, daha sonra Eski Malatya’da bulunan tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezdi. Burada verilen kurslar hakkında bilgiler alan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Ozanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın tarihe ve kültüre büyük önem verdiğini belirterek, Kervansaray’da tarih ve kültürün bir bütünlük arz ettiğini söyledi.

Fındıklı’yı Ziyaret

Öte yandan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’yı da ziyaret etti.

Ziyarete Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz, Malatya Halk Oyunları İl Temsilcisi Metin Seçer, Halk Oyunları Hakemleri Selahattin Bozdemir, Soner Yolal da katıldı. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’yı makamında ziyaret eden , Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu Malatya da Halk Oyunlarına vermiş oldukları desteklerden dolayı İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’ya teşekkür etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ise konuşmasında ‘’ Halk oyunları, öyle bir branştır ki, bizim içimizden, özümüzden ve tarihimizden kaynaklanmaktadır. Halk oyunları bizim milli branşımızdır, özümüzdür ve kendi öz kültürümüzdür, bu yüzden halk oyunlarına ayrı bir önem ve emek vermekteyiz. Bu bağlamda Halk Oyunları branşımıza 2015 yılında 100.000 TL üzerinde yatırım yatık. Bundan sonraki süreç te de Halk Oyunları branşına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız