SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Haksızlık Yapmayın'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, bilge cumhurbaşkanı istediklerini belirterek, Malatya'daki kanlı olayla ilgili olarak da, "Bu üzücü olayı kınayan ve çarpıtan yabancılar bir de kendilerine baksın" dedi.

Recai Kutan, Malatya Şelale Lokantası'nda düzenlediği basın toplantısında, Malatya'daki menfur olay, cumhurbaşkanlığı seçimi ve 4 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimiyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Malatya'daki menfur olayın Türkiye ve Türkiye dışında büyük akisler meydana getirdiğini belirten Kutan, "Ağca'nın memleketi Malatya'da 3 tane Hıristiyan katledildi diyorlar. Bu olay ne kadar üzücü ve çetin ise, bu olayla Malatya'nın irtibatını kurmak da o kadar yanlış ve haksızlıktır. Her toplumda bazı patolojik tipler ortaya çıkıyor. Sadece Malatya'da değil, bunu söyleyen ülkelerde cereyan eden olaylara bakarsanız, daha bir süre önce Amerika'da gördük. Kaç üniversite genci katledildi. Almanya'da Türk kardeşlerimizin evlerine saldırı oldu. İnsanların nasıl yakılmış olduğu görüldü. ABD ve AB ülkelerinde de insafsız baskılar yapıldığı ortada. Bu üzücü olayın, vahşet diye nitelediğimiz olayın Malatya ile irtibatlandırılmasını kesin olarak reddediyorum. Bu üzücü olayı kınayan ve çarpıtan yabancılar bir de
kendilerine baksın "dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de temas eden Kutan, "40 yıldır cumhurbaşkanı halk, millet tarafından seçilmesi görüşünü ısrarla ifade ediyoruz. Biz şahıslara bağlı bir değerlendirme yapmayız. İdeal bir cumhurbaşkanında hangi vasıflar ve özelliklerin olması gerektiğini açıklarız. Tayyip Erdoğan'da bu vasıflar varsa denecek bir şey yok. Biz bilge adam arıyoruz. Tayyip Erdoğan bey de bu vasıflar var mı diye değerli gazeteciler soruyor. Biz standartlar ortaya koyduk. Siz de yakından tanıyorsunuz. Siz
değerlendirin. Uygunsa buna bir diyecek yok" diye konuştu.

Kutan, "4 Kasım'da yapılacak seçimde AKP'nin alternatifi olmadığı ileri sürülüyor. AKP yeni bir parti. Biz 40 yıldır ülkeye hizmet eden partiyiz. Elbette alternatifi var" şeklinde konuşmasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız