SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Hediyem Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:54:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’ya gelerek Kitap Fuarında kitaplarını imzalayan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “Paşayeva, “Iğdır’da, Kars’ta, Erzurum’da çıkan o toplu mezarlar vardı. Dedelerimizin toplu mezarları. Aynı zamanda Azerbaycan’da Hocalı’da yapılan bir soykırım var. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde dünyaya daha çok duyuracağız” dedi.

4. Malatya kitap Fuarı’na katılarak burada kitaplarını imzalayan Ganire Paşayeva,   Ermeni soykırım iddiaları karşısında birlik ve beraberlik içinde çalışılarak ortaya atılan yalanlarla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. 

“BİZİM ANLATACAK GERÇEKLERİMİZ VAR”

Paşayeva, “Bizim bu konuya çok ciddi önem vermemiz gerekir. Çünkü ne Ermeni diasporası nede Ermeni lobisi bu konunun arkasından geri çekilmeyecek. Gelecek 10-15 yıl sonrada bu konu ile ilgili çalışacaklar. Çünkü onlar ne diyor? İlk önce tanıtım, tazminat, toprak. Ama bunlar tek değil. Bunların arkasında bazı güçler var. O güçler bu konuyu Türkiye aleyhine ve Türk Milleti aleyhine kullanırlar. Yani işlerine geldiği zaman Türkiye’nin aleyhine kullanırlar. Avrupa Birliğine almama konusu, Türkiye’yi zayıflatma konusunu hep kullandılar ve hep de kullanacaklar. O yüzden ne yapacağız? Türkiye, Azerbaycan dünyanın her yerinde n insanımız bir olarak bu yalanlara karşı daha da çok mücadele ederek izin vermeyeceğiz. Yani biz bu yalanları kabul etmeyip mücadele ederek gerçekleri daha çok anlatacağız. O gerçekler de nedir? Iğdır’da, Kars’ta, Erzurum’da çıkan o toplu mezarlar vardı. Dedelerimizin toplu mezarları. Aynı zamanda Azerbaycan’da Hocalı’da yapılan bir soykırım var. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde dünyaya daha çok duyuracağız. Yani bugün çalışma günüdür. Gençlerimizin yalanlara karşı daha çok mücadele etmesi gerekir” ifadelerini kaydetti.

“AZERBAYCAN’IN BİR BÖLGESİNDEYMİŞİM GİBİ…”

Kitap Fuarı ve Malatya ile ilgili olarak da konuşan Milletvekili Ganire Paşayeva, “Malatya’yı çok seviyorum. Çünkü Malatya milletimizin tarihinde, halkımızın tarihinde önemli bir yeri olan bölgemizdir. Battalgazi’nden başlayarak Malatya’nın tarihine baksak burası bizim için çok önemlidir. Malatya’ya tekrar gelmekten dolayı çok mutluyum. Malatya’yı İnşallah kardeş şehir yapmak istiyoruz Azerbaycan bölgelerinden biriyle. Buna çok ihtiyacımız var. Bunu rica ettik. Malatya ile Azerbaycan’daki bölgelerimizden birinin kardeşleşmesi çok güzel olur. Malatya ile ilgili güzel yazılar yazdım. Haziran ayında çıkacak olan kitabımda Malatya’ya olan sevgimi yazdım. O benim Malatya’ya bir hediyem olacak. Burası bizim vatanımız, milletimiz, toprağımız. Biz Azerbaycan-Türkiye bir millet iki devletiz. Türkiye ile ilgili olarak dünyanın neresinde ne olursa savunuruz, sizde Azerbaycan ile ne olursa savunursunuz. Bu bizim gençlere verebileceğimiz bir mesajdır. Haklı davamızın mücadelesini vereceğiz. Ben Malatya’da yabancılık çekmiyorum. Sanki Azerbaycan’ın bir bölgesinde kitap fuarındayım” ifadelerini kaydetti.

Paşayeva, standı ziyaret eden Vali Kamçı’ya kitaplarını imzalayarak hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız