SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Her Engel Var Ama!.

A- A+ PAYLAŞ
 
ADIYAMAN- 2 bin 206 metre yükseklikte devasa heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı zirvesine engelli ve yaşlı vatandaşların raylı sistemle çıkacağı kaydedildi. 
 
AKP  Milletvekili Murtaza Yetiş, Nemrut Dağı Çevre ve Geliş Planı ile ilgili yaşanan gelişmeleri açıklayarak, turistler için cazip olan Adıyaman'ın daha da cazip olacağını söyledi. Yetiş, Nemrut Dağı Çevre ve Geliş Planı'nın yüzde 90-95 oranında Adıyaman merkezli olduğunu ve bu planın ihalesinin yapılacağını kaydetti. Nemrut Dağı ile ilgili her türlü çalışmayı yaptıklarını ve basında bazen yanlış bilgilerin kaleme alındığını belirten Yetiş, Nemrut Dağı Çevre ve Geliş Planı ile ilgili şu bilgileri verdi: 
 
"Bu plan içerisinde anfi tiyatrolar, şuanda inşaatı devam eden dinlenme evi, özürlüler ve yaşlılar için Tümülüse kadar çıkabilen ve katırların çektiği vagonlardan oluşan raylı sistem başta olmak üzere bir çok proje bulunuyor. Her bir yapının yanına gittiğinizde elinizdeki kart ile o yapının tarihi turiste okunacak. Yine dinlenme evi içersinde bulunan sanal odaya turistler alınacak ve sanal ortamda 3 boyutlu olarak tarihi yapıyla ilgili bilgiler verilecek. Gün batımını izleyen turistler için gün doğumunu da izlemeleri için uygun konforlu ortamlar sağlanacak. Özellikle katırların yardımı ile zirveye kadar çıkabilen otantik, birazda egzotik olan ve bölgenin yapısına uygun bir biçimde raylı sistem yapılacak. Yapıyı koruyan, modernizeden uzak bir takım orijinal projeleri içeren bir plandır. Bütün bunlar sağlandığında Adıyaman'ın alt yapısının yeterli olmayacağını görüyoruz. Adıyamanlı girişimciler yeni alt yapı yeni planla ilgili yatırımlarına başlasınlar." 
 
Geçen yıl Nemrut Dağı'na 69 bin turistin geldiğini ve bunun sadece yüzde 5'inin Malatya üzerinden Nemrut Dağı'na çıktığını aktaran Yetiş, "Bu rakamlarda suyun akış yönünü gösteriyor. Diğer taraftan Adıyaman'dan Nemrut Dağı'na giden Kral Yolu'nun bitmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. 14 Kilometrelik bu yolun ilk etabında 7 kilometresi bitirilecek. Böylece Adıyaman'dan Nemrut Dağı'na gidiş mesafesi 64-65 kilometreye düşecek. Malatya tarafından SİT alanı içerisinde bulunan Güneş Otel'in yıkım kararı bulunuyor. Bu kararın uygulanmasını bekliyor ve istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız