SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Hizmete Varız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:29:04
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul merkezli olan, buradaki Malatya derneklerinin çoğunu çatısı altında toplayan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)'ün yaklaşan genel kurulunda genel başkan adayı olan Yüksek Mimar Serkan Adıyaman'ın istişare toplantılarını sürdürdüğü bildirildi.

Yeni Bosna'daki bir lokantada düzenlenen ikinci toplantıya, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Türk Halk Müziği Sanatçısı Belkıs Akkale ve eşi Sami Yılmaztürk, Sinema Sanatçısı ve oyuncu Hakan Ural, Malatyaspor Kulüp Başkanı Bülent Kapkıner, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Büker, Dernek  Başkanları, İş Adamları, Yerel Sanatçılar, Basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın toplantıya katılamadığından dolayı telgraf yolladı.  

MASTÖB Genel Başkan Adayı Yüksek Mimar Serkan Adıyaman açılış konuşmasında "Büyük Birleşme, Büyük Buluşma, Büyük Kucaklaşma sloganıyla çıktığımız bu hayırlı yolda hiç bir çıkar ve menfaat gözetmeksizin sadece Malatyamızın kalkınması ve kaynaşmasına vesile olacağımız bu göreve aday olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum diyen Yüksek Mimar Serkan Adıyaman, artık küskünlükleri bitirip  laf değil icraat yapma vaktinin geldiğine inandığım için bir kardeşiniz olarak siz değerli büyüklerimle yaptığım istişareler sonucunda bu göreve talip oldum. İnşallah önce rabbimin izni sonra siz değerli büyüklerimin desteği ile bu görev  bana nasip olur.  Bu kucaklaşma ben inanıyorum ki Alevisiyle, Sünnisiyle, Ermenisiyle, ve tüm farklı görüş ve inanışta olan Malatyalıları bir araya getirecek bir kucaklaşma olur. Özlediğimiz bir Türkiye portresinin ilk temelini Sanatta ve Siyasette olduğu gibi yine Malatyamız atar" dedi.  

"MEMLEKETİMİZE HİZMET İÇİN BEN DE VARIM"

Onlarca daveti geri çevirdiğini ve siyasetten uzak gönül ortamlarında bulunmayı tercih ettiğini söyleyen Türk Halk Müziği Sanatçısı Malatyalı Belkıs Akkalekonuşmasında, "Serkan Kardeşim beni aradığında böyle bir oluşumdan söz etmesi açıkçası beni ve eşimi çok heyecanlandırdı. Çünkü yıllar önce rahmetli Turgut Özal ile birlikte Kayısı Festivalini biz kurduk ve ilk oluşumda biz vardık. Fakat yıllar geçti farklı siyasi görüşler ve şahıslardan dolayı hiç bir etkinliğe davet edilmedik ve Malatyamıza hasret kaldım. Benim gibi bir çok sanatçı arkadaşım bundan şikayetçidir. Ben her zaman her kesimin sanatçısı olmaya özen gösterdim. Her partiden her düşünceden insan topluğu olacak ve burada herkes için tek bir gaye olacak ben dahil hepimiz için memleketimize hizmet olacak.  Ben bunun için buradayım. Genç arkadaşlarımıza artık bu işleri bırakalım lütfen. Biz yaşını almış insanlar onlara yol açmalıyız, onları desteklemeliyiz. Tecrübelerimizle onlara ışık olmamız lazım. Ben kendi adıma söz veriyorum bu oluşumda üzerime ne düşüyorsa ben buradayım." dedi. 

Belkıs Akkale "Benim yeni avukat olan bir oğlum var gelirken bana ne dedi biliyor musunuz? Annecim bende gönüllü avukat olarak gelirim oraya" dedi. Bu sözleriyle büyük alkış alan Sanatçı Belkıs Akkale'ye davete iştirak eden bazı dernekler fahri üyelik teklifinde bulundu. 

"MALATYA VE HİZMET AŞKI VARSA BEN DE VARIM "

Sinema Sanatçısı Malatyalı Hakan Ural"İnşallah hep birlikte sizlerinde desteği ile Serkan Kardeşimize bu görev layık olur. Malatya Sevdasıyla Malatya'ya olan hizmet aşkıyla bu görevi layıkıyla başarmayı inşallah Allah nasip eder. Bende şahsım adına Serkan Kardeşimin her zaman arkasındayım " dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız