SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya İhanet Olur"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:58:46
A- A+ PAYLAŞ

AVM’nin sahibi Malatya Girişim Grubu’na (MGG) bir ayrıcalık daha. MGG ‘nin, satın aldığı Sümer Fabrikası alanına AVM ve turizm tesisi dışında, şimdi de konut+ ticari tesis yapma talebi belediye meclisinde kabul edildi. Belediye Meclisi gündeminde yeralan ayrıca fonksiyon değişikliği, trafo tesis alanı tahsisi gibi imar maddeleri kabul edilirken, nizam değişikliği, tapu alan katsayısının artırılması gibi talepler reddedildi. 

Yeşilyurt Belediye Meclisi, MAŞTİ karşısındaki hizmet binasında başkanvekili Ramazan Yakıcı başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüşerek karara bağladı.

“Malatya’ya İhanet Olur”

Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı Sümer Fabrikası alanını, Malatya Belediyesi’nden sanayi tesisi alanından ticari tesis alanına dönüştürülmesi ve yoğunluğun 0.50’den 1.60 çıkarılması kararını aldırdıktan sonra turizm tesisi +ticari tesis yapma izni alan MGG, şimdide Yeşilyurt Belediyesi’nden konut+ ticari tesis yapma izni aldı. Madde üzerine söz alan CHP’li üye Günnur Tabel;  “Bölge, şu anda bile insan ve araç yoğunluğunu taşıyamıyor. Bir de büyük bir cami yapılıyor. Belediye, Sanat ve Kültür merkezi yakında faaliyete geçecek. Bir de 200 civarında konut yapılmasına izin verirsek bu Malatya’ya ihanet olur. Ayrıca, Otopark alanı olarak ayrılmış alan, turizm tesisinin önbahçesi olarak kullanılıyor. Belediye bu alanı niye kamuya kazandırmıyor?” ifadeleri ile maddeye itiraz etti. Başkanvekili Ramazan Yakıcı “ Büyükşehir Belediyesinin İmar planlarına uygun olarak bu proje komisyonda kabul edilmiştir. Otopark alanı ile ilgili itirazınızı ise inceleyelim ve imar planına uygun hale getirelim” yanıtını verdi.  Madde AKP’lilerin oyları ile kabul edildi. 

Kabul ve reddedilen imar maddeleri 

Çilesiz mahallesi 5370 ada 1,2 ve 6 nolu parseller için istenen birleştirme ve nizam değişikliği ve Tecde Mahallesi 5605 ada 3,5,6,7,8,9 ve 10 parsellerde ki TAKS’ın (Tapu alan katsayısı)  0.25’ten 0.40 çıkarılması oy birliği ile reddedilirken,  Yeşiltepe 359 ada 1,2,5,6,7,8,9 nolu parseller için istenen fonksiyon değişikliğinin, park alanının belediyeye hibe edilmesi şartı kabul edildi.  

Ayrıca, Horata yoluna yapılmış duvarlarla ilgili CHP Grubu tarafından verilen aşağıda metni yeralan önerge de ele alındı:

“Konak Mahallesi Horata yolunda yapılmış olan taş duvarlarla yaptığımız incelemeler sonrasında gördüğümüz bazı hususları meclisin bilgisine sunmak faydalı olur düşüncesindeyiz. İhale dosyası incelendiğinde; yapılacak taş duvar örneklerine ait projelerin olmadığı ve statik hesaplarının yapımadığı görülecektir. Ayrıca bu taş duvar( İstinad duvarı) yapılırken;

1-Zemin etüdü yapıldı mı?

2-Duvar arkası tabii zemini veya dolgusunun cinsi ve özellikleri belirlendi mi?

3-Yapılacak duvar tipi seçildi mi?

4-Statik hesapları yapıldı mı?

Kanaatimizce bu hususlara dikkat edilmediğidir. Çünkü istinat duvarı incelendiğinde duvar yüzeyind, duvarın arkasında birikecek suyun tahliyesi için su borularının (barbakanların) bırakılmadığı görülmüştür.” 

Önergenin okunmasından sonra konuşan meclis başkan vekili Yakıcı bu önergeyle ilgili “ Konu çok önemli ve hassas bir konu. İncelenmesi için ilgili birime gönderelim. Oradan gelecek cevaba göre karar alalım” yanıtını verdi. Önerge oya sunulmadan, konunun ilgili müdürlükçe incelenmesi kararlaştırıldı. 

Nisan ayı toplantısının 1 Nisan.2015 Çarşamba günü yapılması kararından sonra meclis toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız