SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya İkinci Kanalboyu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:17:34
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeni Malatya Gazetesi’ne yaptığı ziyarette, belediye çalışmaları ve projelerine ilişkin olarak bazı açıklamalarda bulundu.

“HİZMET BİNASINI BU DÖNEM YAPMAYACAĞIZ”

Basın yayın kuruluşlarına yönelik ilk ziyareti Yeni Malatya’ya gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyesi’ni yeni hizmet binası konusunda, “Yerle ilgili olarak bizim şöyle bir uygulamamız olacak; eğer şuanki MAŞTİ’nin karşısındaki yeri ayarlamamış olsaydık, yer sıkıntımız olacaktı. Ankara asfaltı üzerindeki MAŞTİ’nin karşısındaki yere vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu birimleri yerleştirince İmar, Zabıta, Emlak, Destek Hizmetleri gibi vatandaşın günlük birebir gidip bilgi alacakları, danışacakları, sürekli gidecekleri birimler bunlar. Bu birimleri oraya yerleştirince biz Yeşilyurtluları bir rahatlatmış olduk. Yeşilyurtluları rahatlatınca yeni bir belediye hizmet binası ile ilgili olarak bu dönemin başında bir bütçe ayırmayı doğru bulmuyoruz. Dönemin sonuna doğru hazırlıklarımızı yaparız, bu dönemin sona doğru hazırlıklarımızı yaparız, yeri hazırlarız, projeyi çalışırız, belki ihaleye çıkarız, hazır hale getiririz, kabasını yapabiliriz, ya da tamamıyla öbür döneme bırakabiliriz. Çünkü bugün yeni bir belediye hizmet binası için ayıracağımız bütçe en az 20 milyon TL ayırmamız lazım. Biz bu 20 milyon TL’yi Yeşilyurt’un daha öncelikli ihtiyaçlarına ayıracağız. Doğru sıkıntımı, 3 ayrı bölgede hizmet vermemiz, işte Yakınca’da varız, 3 müdürlüğümüz Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hizmet binasında,  5 müdürlüğümüz MAŞTİ’nin orada ve geri kalan müdürlüklerimiz ise Yakınca’daki hizmet binasında. Böyle dağınık olması sıkıntımı, evet sıkıntı. Fakat böyle kaldırılmayacak bir sıkıntı değil. Vatandaşı rahatlattıktan sonra bizim hizmet binası ile ilgili projeyi dönemin sonuna ertelemiş olduk. Dönemin sonunda oturup değerlendirmesini tekrar yapacağız” diye konuştu. 

MALATYA’NIN İKİNCİ KANALBOYU OLACAK 

Bostanbaşı semtinde geçen sulama suyu kanalı ile ilgili olarak da bir proje üzerinde çalışma yürüttüklerini açıklayan Polat, Malatya’da ikinci bir kanalboyu projesini hayata geçireceklerini ifade ederek;  “Bostanbaşı’ndan geçen kanalboyunun projelerini yapıyoruz. Orasının 1 metre 20 santim eni var, 2 metre derenliği var. Biz orayı 3 metre genişliğinde geniş bir kanal haline getireceğiz. Kanalı biz yapacağız. Yolun diğer imalatını da büyükşehir yapacak. Büyükşehir ile birlikte bu sezon o kanala başlayacağız. O kanal Yeşilyurt’ta ve Malatya’ya yakışmıyor. Yani köy kanalı gibi, sulama kanalı gibi. Orası zaten sulama kanalı olarak yapılmış. Orası şehir içindeki bir kanal durumunda değil. O günün şartlarında sulama kanalı olarak yapmışlar. Bugün oralarının hepsi şehir merkezi haline geldi. Orada çok sayıda siteler oluştu. Hem Fahri Kayahan Bölgesinde ve hemde Barguzu bölgesinde çok yoğun bir insan nüfusunun olduğu bir yer. O kanalının artık bu sene temelini atacağız. Nisan ayı gibi oranında temelini atacağız” şeklinde bilgi verdi. 

BEYLERDERESİ’NE KÜÇÜK BARAJ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Beylerderesi ile ilgili olarak ise, “Biz Beylerderesi’nin DSİ ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu Malatya’ya geldiğinde proje olarak sunduk.  Bostanbaşı’ndaki kanalda DSİ’ye ait. Beylerderesi’ndeki derelerde DSİ’ye ait. Biz projeyi DSİ ile ortak yapmak için sunduk. Fakat DSİ, şuanda geçici kabulü bile yapılmamış. 20 yıl önce yapılan ve daha halen hurdaya dönmüş bir yer. Müteahhidin sorunlarından dolayı geçici kabulü bile yapılmamış. DSİ, ‘Biz hiçbir destek veremeyiz’ dediler. Biz ise ‘ O zaman buranın sorumluluğunu bize verin, biz yapalım’ dedik ve öyle anlaştık. Beylerderesi işle ilgilide, Beylerderesi’nde şuanda önfizibilite çalışmaları yapılıyor. Viyadükün 250 metre yukarısında, Yeşilyurt tarafından baraj şeklinde, yani küçük bir baraj şeklinde şuanda onun çalışmaları yapılıyor. Viyadükün ayakları su görmeyecek şekilde, çünkü su barajdan ve kanaldan bırakılmış olacak. Şuanda DSİ onun projesiyle ilgili çalışmaları yapıyor. Biz de onlarla koordineli olarak diğer kenar yan çalışmalarını birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

10 YENİ MUHTARLIK BİNASI YAPILACAK 

Polat, Yakınca’da daha önce taziye evi olarak başlatılan projede değişikliğe giderek  Kadın Yaşam ve Spor Merkezi haline getirdiklerini ve tamamlanan bu tesisi 14 Ocak Çarşamba günü Malatya’ya gelecek olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile hizmeti açmayı planladıklarını kaydetti.

 Polat, Yeşilyurt’un değişik bölgelerinde 10 tane muhtarlık binasının temelini de kısa sürede atacaklarının bilgisini de verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • akın (8 yıl önce)
    Barajın başlangıç ve bitis yerini tam soylermisiniz
    0
    0
    Yanıtla