SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'ya Katkımız 200 Milyon YTL''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası alanının belediyeye devrinin iptali ile haklarının çalışanlara teslim edilmiş olduğunu belirtti.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Danıştay 13. Dairesi'nin, Malatya Şeker Fabrikası arazilerinin büyük bölümünün Malatya Belediyesi'ne, bir bölümünün de diyanet hizmetlerinde kullanılması kaydıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na devrine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının yürütmesini durdurmasıyla ilgili olarak görüşlerini aktaran Nuri Murat, adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Murat, "Bu karar bizleri sevindirdi. Bizler bu şekilde olmasını istemedik. Ancak, Malatya Belediyesi bizlerle görüşmedi ve ısrarı sonucu konu mahkemelik oldu. Açılan dava sonucu bizleri sevindirdi. Türk adaleti bizle aynı görüşü paylaştı ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. Hakkımız teslim edildi. Bizlerin sıkıntılarını dinlenilmiş olsaydı, bu konu buraya gelmezdi" dedi.

Basın toplantısında, fabrikanın Malatya'ya sağladığı ekonomik katkıyı da aktaran Murat, "Bu fabrikanın yöremize katkısı 200 milyon YTL'dir. Bu fabrika 1954 yılından beri binlerce kişiye ekmek ve iş sağladı. Bu fabrika bugün yaklaşık bin kişi çalıştırmaktadır. Bu bin çalışanın bölge ekonomisine katkısı yadsınamaz düzeydedir. Düzenli gelire sahip bu çalışanlar bölge esnafına tüccarına katma değer sağlamakta, yöresel ekonominin çarklarının dönmesi için büyük fayda oluşturmaktadırlar. Malatya Şeker Fabrikası diğer yörelerdeki gibi bölgesel kalkınmanın itici gücünü oluşturmaktadır. Ayrıca Malatya Şeker Fabrikası yan ürünleri ile de bölge hayvancılığının gelişmesine büyük oranda destek olmaktadır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız