SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Katkısı Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:42:12
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından organize edilen PEMAT 2013 (Peyzaj Mimarlığı Akademik Topluluğu) toplantısı, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Rektör  Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, GSTF Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Latif Gürkan Kaya, “Bölümümüz ve Fakültemiz, gerek nitelik gerekse nicelik bakımından gösterdiği gelişmeyle, bölgemizin bilimsel, teknolojik, kültürel ve sanatsal gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır ve sağlamaya devam edecektir.” dedi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, “Bölümümüz, Türkiye’deki devlet üniversiteleri içerisinde Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan ilk bölümlerdendir. Bölümün kuruluş aşamasında Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde böyle bir bölüm olabilir mi diye düşündüm ve Sayın Rektörümle paylaştım. Ancak bu bölümü kurmakla önemli bir iş yaptığımızı kısa zamanda anladım. Çünkü bu bölümle beraber iç mimarlık, endüstriyel tasarım gibi farklı bölümlerin de açılmasına imkân tanınmış oldu. Peyzaj Mimarlığı Bölümümüzün, toprak ve iklim yapısı açısından zor bir yapıya sahip olan Malatya’ya önemli katkıları olacaktır.”  şeklinde konuştu.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin en son açtığı bölümlerden birisi olmasına rağmen Peyzaj Mimarlığı Bölümünün bugün Türkiye’deki peyzaj mimarlarının akademik bir toplantısına ev sahipliği yapmasını Üniversite Rektörü olarak büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirten Rektör  Prof. Dr. Cemil Çelik, şöyle konuştu: “Dünyada bilim alanları, bilim algısı ve bilim alanının muhatabı olan alanlar değişmektedir. Öğrencilik yıllarımda hatırladığım kadarıyla Peyzaj Mimarlığı Bölümü sadece Ziraat ve Orman Fakülteleri bünyesinde bulunmaktaydı. Belki de ülkemizde o yıllarda üniversal yapı tam olarak teşekkül etmemişti. Tabii, Peyzaj Mimarlığı Bölümünün Ziraat Fakültesi bünyesinde mi yoksa Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde mi kurulması noktasında yaptığımız araştırmalarda, dünya genelinde artık Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulduğunu gördük ve biz de öyle yaptık.”

Ülkemizin birçok yerinde artık köylerde bile peyzaj çalışmalarının istendiğine şahit olduklarını ve bu anlamda üniversitelere her konuda daha çok iş düştüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Üniversitelerin bir görevi de, sırça saraylardan inerek Anadolu insanının refahını, ekonomik düzeyini ve sosyal yapısını değiştirme konusunda topluma öncülük etmektir. Yıllardır biz sadece üniversitede ders anlatırız, makale yazarız ya da araştırma yaparız diye düşündük ve bunlarla meşgul olduk. Ama şu an ülkemiz büyük devlet olma yolunda ilerliyor, hedefler koyuyor. Ancak büyük devlet olmak, önce kendi toplumunun sosyal refah düzeyini, kalkınmasını, gelir düzeyini, entelektüelliğini, sanat anlayışını dolayısıyla çevresini düzenlemekten geçer. O açıdan Peyzaj Mimarlığı Bölümünü Türkiye için de Üniversitemiz için de önemsiyoruz.”

Yapılan konuşmalardan sonra peyzaj mimarlığı mesleği, yasal durumu, sorunları ve son gelişmelerin ele alındığı toplantıya geçildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız