SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Kaynak Aktarılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:36
A- A+ PAYLAŞ
 
Kayısı üretimi, pazarlanması, gelişmesi ve tanıtılmasına yönelik sektörlerin bir alanda toplanmasını içeren Kayısı Kümelenme Vadisi Projesi'nin AB hibeleri kapsamında fonlanması ile birlikte Malatya'ya 5 milyon avrodan fazla kaynak aktarılacak. 
     
Malatya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Genel Müdürü Müjde Demirkazık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır TSE belgeli bir danışmanlık şirketi olarak finans imkanı sunan kurum ve kuruluşlara KOBİ'ler için proje yazımı ve KOBİ'ler için eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. 
     
ABİGEM'lerin gelişmeye açık illere kurulduğunu anlatan Demirkazık, 4 yıl önce kurulan Malatya ABİGEM'in de 2 yıl AB tarafından finanse edildikten sonra son 2 yıl ise şirket olarak hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. 
     
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Ticaret Borsası ve Malatya İl Özel İdaresinin de ortak olduğu Malatya ABİGEM'in 4 yılda 30'un üzerinde projeye danışmanlık hizmeti verdiğini kaydeden Demirkazık, danışmanlık hizmeti verdikleri en önemli projenin Malatya Ticaret Borsası için AB'ye yazdıkları Kayısı Kümelenme Vadisi Projesi olduğunu aktardı. 
     
Demirkazık, şunları kaydetti: 
     
''2 milyon avro bütçeli bu proje Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında değerlendirme aşamasında. Malatya İl Özel İdaresinin de benzer bir projesi vardı. Bu iki proje bakanlık tarafından birleştirilecek. İki projenin bütçesi birleştirildikten sonra Malatya'ya 5 milyon avrodan fazla kaynak aktarılacak. Kayısı Kümelenme Vadisi Projesi, kayısı ihracatına yönelik sektörü besleyen, ham madde kaynağı ve satış unsurlarının belli bir alanda toplanmasını içeriyor. Kayısı ile ilgili bir merkez yapılacak. Burada kayısının üretiminden, pazarlanmasına, gelişmesine, tanıtılmasına kadar bütün sektörler birleşerek faaliyet gösterecek.'' 
     
     -Vakumlu kayısı paketleme cihazı çiftçiden rağbet görmedi- 
 
Bu hizmetlerinin yanı sıra AB'den kendilerine hibe edilmiş bir aracı da çiftçilerin kullanımına sunduklarını kaydeden Demirkazık, ''Bu cihaz mobil vakumlu kayısı paketleme cihazı. Kuru kayısının tıpkı sucuk gibi vakumlanarak ihraç edilmesi. Daha sağlıklı, daha hijyenik. Ama bu cihaz üreticiden rağbet görmedi'' diye konuştu. 
     
Malatya'da danışmanlık hizmeti verenlerin KOBİ'lere güven vermediğinden yakınan Demirkazık, bu nedenle kendilerinin de sıkıntı yaşadığını anlattı. 
     
KOBİ'lere verdikleri danışmanlık hizmetinin iş başı koçluğuna kadar vardığını anlatan Demirkazık, ''Yöneticilerin çalışanları ile olan ilişkilerinin düzenlenmesinden tutun, işe giriş sözleşmelerinin hazırlanması, özlük dosyalarının oluşturulması, görev tanımlarının yapılması, şirketteki organizasyon şeması ile ilgili çalışmalar yapıyoruz'' dedi. 
     
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığında (KOSGEB) her bir KOBİ'ye 12 bin lira danışmanlık desteği verildiğini hatırlatan Demirkazık, ''KOBİ'ler bize ödedikleri danışmanlık ücretini bu şekilde KOSGEB'den geri alıyorlar. Bu nedenle verdiğimiz danışmanlık hizmetinden bütün KOBİ'lerin yararlanması lazım'' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız