SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Kazandırıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Malatya Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin bu yıl 15-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

17. Malatya Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali nedeniyle Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş internet sitesine mesaj yayınlayan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Şehirlerin kendilerini yenilemesi ve çok boyutlu olarak zenginleşmesinin temelinde, ticari ve ekonomik faaliyetler bulunur. Şehir ekonomilerinin canlanması, sosyal hayatın katma değer üreten bir nitelik kazanması ve bu yolla yaşama kalitesi yüksek bir hayat alanını oluşturulması için ticari faaliyetler de tanıtım aktivitelerine ihtiyaç duyar. Ekonomik ve ticari faaliyetlerin, ürünlerin ve hizmetlerin halkla buluşması ise önemli ölçüde fuarlar sayesinde gerçekleşir. Gelişmiş ülke ekonomilerinde sektörleşen ve kurumsallaşan fuarcılık, ülkemizde son yıllarda önemli aşamalar kaydetmiş ve profesyonel bir hizmet alanı olarak ticaret dünyasının yeni ufuklara pencere açmasını sağlamıştır. Geleneksel Malatya fuarı ve kayısı şenliklerin de, bugüne değin Malatya'nın ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına, zenginliğine katkı sunmuş ve insanımızın bu alandaki ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışmıştır" ifadelerini kullandı.

"Bu yıl 17.sini düzenleyeceğimiz Malatya Fuarı ve Kayısı Şenlikleri, gelecekte uluslararası bir kimlik kazanmak düşüncemizi gerçekleştirme yolunda önemli bir referans kaynağı olacaktır. Malatya Fuarı'nın ilham kaynağı olan Kayısı Şenlikleri bizim için manevi bir anlam ve öneme de sahiptir. Kayısının Malatya ekonomisine kazandırdıkları sayesinde yakaladığımız hayat standardı, kayısının dünya ve Türkiye pazarlarında çok daha aktif bir tanıtımının elzemliğini ortaya koymaktadır. Fuar ve Şenlikleri bu kapsam da değerlendirdiğimizde de, Malatya'ya çok şey kazandırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz" diyen Çakır, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Malatya Fuarı ticari katma değer üretme boyutunun yanı sıra, Malatya halkının sanatsal, kültürel alandaki beklentilerini bir görsel şölen atmosferinde Malatya Belediyesi tarafından karşılanması anlamını da taşır. 17. Malatya Fuarı ve Kayısı Şenlikleri Malatya halkına her açıdan dolu dolu bir hafta yaşatmasının yanı sıra, Malatya dışında yaşayan Malatyalı hemşehrilerimizle kaynaşmak ve bütünleşme vesilesidir. Hemşehrilik ve şehir kültürünün geliştirilip güçlenmesi, Malatya'nın kültürel ve sanatsal alanda zenginleşmesi ve ticari katma değer üretmesi açısından 17. Malatya Fuarı'nın üstlendiği misyonu hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız