SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Kırgız Kardeş

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:43
Malatya'ya Kırgız Kardeş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Kırgızistan'ın Batken Eyaleti’nin Batken Şehri arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalandı. 

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında düzenlenen protokol imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Batken Belediye Başkanı Canıbek Calalov’un yanı sıra Batken Şehir Meclisi Başkanı Erkin Rahmatov, Batken Belediyesi Genel Sekreteri Baktıbek Toksonbaev ile Kırgızistan’dan gelen STK temsilcileri katıldı. 

Düzenlenen imza töreni sırasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, imzalanan kardeş şehir protokolünün önemine değinerek, birlik ve beraberlikten güç doğacağını söyledi.  Dostluk ilişkilerinin her şeyin ötesinde olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Bu bağları kurumlar arası diyaloglar ile geliştirmek, farklı boyutlarda birlikteliğimizi daha da sağlamlaştıracaktır. İmzalamış olduğumuz kardeşlik protokolünün hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Kırgızistan heyetine Malatya hakkında bilgiler veren Çakır, Malatya’nın Büyükşehir statüsünde olduğunu belirterek, Malatya’daki kayısı üretimi ve üretilen kayısıların yurt içinde ve yurt dışındaki tüketimi hakkında da bilgiler verdi. Malatya’nın Türkiye siyasetinde önemli bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Çakır, Malatya’nın iki Cumhurbaşkanı çıkaran bir İl olduğunu söyledi.

Malatya ile kardeş il olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Batken Belediye Başkanı Canıbek Calalov ise bu kardeşliği geliştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Calalov, “İlişkilerimizin artması için her alanda işbirliği içerisinde olacağız. Batken’de de kayısı ve erik üretimi yapılmakta. Üretimi yapılan bu ürünler, çevre ülkelere satılmakta” dedi. 

Konuşmaların ardından hazırlanan Kardeş Şehir Protokolü karşılıklı olarak imzalanırken, imzaların ardından karşılıklı hediyeler verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Batken Belediye Başkanı Canıbek Calalov’a kayısı kristali ve kuru kayısı hediye ederken, Calalov ise Başkan Çakır’a, Kırgız yerel kıyafeti (Çapan ve Kalpak), Yağlı boya tablo, kendi üretimleri olan organik kayısı ve erik hediye etti. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız