SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Layık Olacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:24:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mazbatasını alan Başkan Çakır, saat 15.00’de Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkanlı, Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat ile birlikte çok sayıda partilinin eşlik ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye’ye gelişinde törenle karşılandı. Mehter Marşı konseri ve çiçeklerle karşılanan Başkan Çakır, kendisini karşılayan Belediye Personeli ile kalabalık vatandaş grubuna teşekkür etti.

Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk konuşmasını yaptı. Malatyalılar’ın büyük bir destekle Belediye Başkanlığı görevini tekrar kendilerine tebliğ ettiğini belirten Başkan Çakır, verilen bu desteğin kendilerini şımartmayacağını, bilakis sorumluluk yüklerini daha da ağırlaştıracağını söyledi. Aldıkları sorumluluğun bilincinde olduğunu ve daha çok çalışmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını kaydeden Çakır, özetle şunları söyledi: “Bu makamları oturmak için koltuk olarak görmedik. Buralar hizmet alanlarıdır. Biz Malatya halkına hizmetkar olarak geliyoruz. Bu anlayışla yönetimimizi ortaya koyacağız. Sizler bizlere gerçekten büyük bir destek verdiniz. Hizmetin devamından yana bizlere güç verdiniz. 

Bu gücü, sadece yerel güç olarak algılamamak lazım. Genelde de Başbakanımızın başını dik tuttunuz. Destek veren bütün hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum, onları kutluyorum. Bundan sonraki süreçte biz Malatya’nın Büyükşehir inşasına başlayacağız, hizmette adaleti sağlayacağız, şeffaf bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız. Sizlerle, kanaat önderleriyle, sivil toplum kuruluşlarımızla istişarelerimiz bu dönem daha da artacak. .

Neticede biz hizmeti adil bir şekilde 12 bin 300 km2’ye yayacağız. Arapgir’den, Doğanşehire kadar, Kuluncak’tan Doğanyol’a kadar her noktaya hizmetimizi adil ve eşit bir şekilde götürmeye çalışacağız. Seçim süresi içinde bize destek versin vermesin her hangi birinin kalbini kırdıysak onlarla helalleşme zamanı. Bizim bir hakkımız varsa helal ediyoruz. Onların da haklarını bize helal etmesini diliyorum. Gerçekten Malatya kazandı. Malatya’nın geleceği kazandı. Ülkemiz kazandı. Bu bir hizmet yarışıydı. Hizmet yarışında durmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu bir ekip çalışmasıydı, takım çalışmasıydı. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde çalışma arkadaşlarıma, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de hizmetleri arkadaşlarımızla birlikte getireceğiz. 

Kadrolu veya hizmet alımlı olsun, bütün personelimiz bizim mesai arkadaşlarımızdır. El ele omuz omuza verip kuracağımız ekibin katkılarıyla birlikte Malatya’yı inşallah geleceğe daha emin adımlarla yürüyen bir şehir haline dönüştüreceğiz. Daha yaşanabilir bir il yapacağız. Malatya’yı daha hızlı kalkındıracağız. Bütün kırsal bölgelerimize, mahallelerimize, beldelerimize, ilçelerimizde bu kalkınmayı hep birlikte yapacağız. Bir kez daha bu süreç içerisinde başta il başkanımız olmak üzere, milletvekillerimiz olmak üzere bütün teşkilat kademelerimize ve Malatya halkına yürekten teşekkür ediyorum. Sizlere layık olacağımıza, ekibim adına bir kez daha söz veriyorum. Hepinizin eline ve yüreğine sağlık.”

Törende daha sonra AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci bir konuşma yaptı. Seçim sürecinden dolayı herkese teşekkür eden Tüfenkci, yapılan seçimlerde Malatya ve milletin kazandığını söyledi. 

Ahmet Çakır’ın Malatya için bir şans olduğunu kaydeden Tüfenkci,  “Çünkü belediyecilikteki tecrübesini Malatya’nın 12 bin km2’sine yayabilecek kapasitede ve adaletli bir arkadaşımızdır. Almış olduğumuz oyların sorumluluğunun bilincinde, millete hizmet sevdası olan bir arkadaşımızdır. Makamlar değil, hizmetlere talip olan kadroların başındadır ve kendisine Cenabı Allah’tan hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. İnşallah ekipleriyle beraber, kadrolarıyla beraber Malatyalı hemşerilerimizle beraber, sivil toplum kuruluşlarımızla, kanaat önderlerimizle, muhtarlarımızla, milletvekillerimizle beraber Malatya için kim ne derdi varsa bunu dinleyecek ve imkanlar ölçüsünde hizmetler yapacak. Malatya’yı bölgede yıldız yapmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise yaptığı konuşmada Malatya’nın kendisine yakışanı yaptığını belirterek, “Yeni Türkiye’de görev alan başta Ahmet Çakır olmak üzere tüm belediye başkanı ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Malatya’ya bir kez daha şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Allah yolumuzu açık etsin, yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin ise yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın 2009 yılında aldığı oy oranını artırdığını belirterek, “Başkanımız, hem Malatya’da hem de Türkiye’de ilklere giren oy desteği aldı. Destek veren herkesten Allah, razı olsun.  Herkes kendisine yakışanı yapar. İftira, çamur attılar; arkamıza dahi dönüp bakmadık. Onları Allah’a havale ettik. Biz burada helalleşmek zorundayız, kimseyle hesaplaşma lüksüne sahip değiliz. Hizmet üretmek zorundayız. Biz bu misyonun insanlarıyız. Kazanan millet olmuştur” şeklinde konuştu.

Karşılama töreninde son olarak milletvekili Öznur Çalık konuştu. Ahmet Çakır’ın yüzde 62’lik oyla Malatya’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiğini belirten Çalık, “Başta bütün hemşerilerim olmak üzere, bütün gönül dostlarıma,  kardeşlerime, evlatlarıma, analarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Sorumluluğumuz arttı, yükümüz arttı. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanım Ahmet Çakır ve biz diyoruz ki durmak yok yola devam. İnşallah hepimiz daha aydınlık yarınlarda buluşacağız” dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından Belediye binası zemin katındaki meydanda bir kokteyl düzenlendi. Kokteyl sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tebrik ve kutlamaları kabul ederek, vatandaşlarla sohbet etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız