SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Mega Müze Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:43:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Müzeler Haftası nedeniyle tören düzenlendi. 

İl Halk Kütüphanesi Salonu’nda düzenlenen Müzeler Haftası açılış töreninde konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, ilk önce, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in, Müzeler Haftası nedeniyle gönderdiği mesajı okudu.

Müzelerin önemini dile getiren Derviş Özbay, “Müzeler, geçmişi günümüze, günümüzü de geleceğe taşıyan bir köprü görevi görür. Hafızalarımızın vazgeçilmezi olan, her değerimizi korumak ve kollamak, onlara yönelik olumsuzlukları karşı sessiz kalmamak bizim mecburiyetimiz olduğu kadar sizlerin de mecburiyetidir” ifadelerini kullandı.

Müze Müdürü Tevfid Kekeç ise, Malatya’nın büyük şehir olduğunu hatırlatıp, “Mega Malatya’ya mega bir müze kazandırılmalıdır. Bir büyüğün sözlerini aktararak sözlerimi bitirmek istiyorum. En büyük müze hafızadır. Cenab-ı Allah’ın yarattığı insan hafızasıdır” şeklinde konuştu.

Uzman Antropolog Hüseyin Şahin "Sosyal Değişimde Müzelerin Rolü" konulu bir sunum yapmasından sonra müze gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız