SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Müjde Karabük Milletvekilinden!

A- A+ PAYLAŞ

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, bölgesindeki sağlık yatırımı hakkında açıklama yaparken, Malatya için de "müjde" olacak bir bilgi verdi. Ceylan, Sağlık Bakanı'nın Malatya'ya da bir bölge hastanesi yapılacağını söylediğini bildirdi.

Ceylan, Karabük'e 400 yataklı bir hastanenin yapılacağını belirtikten sonra, "Karabük'teki hastane açığını kapatmak amacıyla yapılması planlanan hastane için Karabük milletvekilleri olarak Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile görüşmelerimiz oldu. Bölge hastanelerinin kurulacağı iller İçel, Gaziantep, Elazığ, Malatya, Manisa, Karabük, Ordu, Samsun, Aydın olarak açıklandı. Bolu'da ise 250 yataklı fizik tedavi merkezi kurulacak.

Bakanlık, Batı Karadeniz Bölgesi'nde Bolu ve Karabük'te kurulacak hastane yatırımlarını özel sektör aracılığıyla yapmayı planlıyor. 'Yap-kirala-devret' formülüyle Türkiye'de ve bölgemizdeki hastane açığının büyük ölçüde kapatılması düşünülüyor. Devlet ve özel sektör işbirliğiyle hayata geçirilecek modele göre, özel sektörce inşa edilen sağlık tesisleri, daha sonra bakanlıkça en fazla 49 yıllığına kiralanacak ve bu süre sonunda tamamen devletin olacak. Yerli ve yabancı şirketlerin sağlık sektörüne yatırımını teşvik için kurulacak sağlık kampusleri ya da hastanelerin arazileri bu şirketlere bedava verilecek. 'Kamu Etiketi' taşıyacak kampus ya da hastanelere atanacak doktorları ise Sağlık Bakanlığı belirleyecek. Özel sektörün, bu model uyarınca devlete önereceği projeler, Yüksek Planlama Kurulu'nun onayına sunulacak. Onaylanan projeler detaylı fizibilite ve ön proje çalışmaları sonrasında ihaleye çıkarılacak. İhaleyi kazanan yerli veya yabancı şirket en fazla üç yılda tesisi bitirecek" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız