SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Ne Verilmiş?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya çeşitli temaslarda bulunmak için gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, basın mensuplarıyla toplantı yaptı.

MHP açısından daha başarılı sonuçlar alınabilmesi için yapılması gerekenleri tesbit edeceklerini belirten Prof. Dr. Osman Çakır, "Türkiye genelinde yürütülen bir program kapsamında Malatya'ya geldik. MHP'nin 2007 seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı illerin tümüne başkanlık divanımızın üyeleri, milletvekillerimiz ve MYK üyelerimizden oluşan gruplarla çeşitli ziyaretler yaparak, programlar düzenleniyor. Ve Türkiye'nin bütün seçim çevrelerinden önümüzdeki seçimde, MHP olarak milletvekili çıkarabilmek için alınması gereken tedbirler, yürütülmesi gereken faaliyetler ve o ilin MHP açısından daha başarılı sonuçlar alınabilmesi için stratejik önemi ve bu çerçevede yapılması gerekenler tarafımızdan tespit edilerek, bir rapor halinde genel merkezimize, genel başkanımıza bildiriliyor. Seçim sürecinde o il ve bölgede yapılacak olan seçim faaliyetleri de bu doğrultuda yeniden planlanıyor. Bu çerçevede Malatya'ya geldik. Malatya İl Teşkilatımızda yeni bir kadro oluşmuş ve fevkalade güzel bir başlangıç yapıyor" dedi.

MHP'nin Türkiye'nin her yerinde olduğunu ifade eden Çakır, "MHP başkanlık divanı üyeliğine getirildiğimden bu yana Türkiye'nin bütün bölgelerini dolandım. MHP her yerde var. Hiçbir yerde MHP'nin kadrolarındaki bir heyecanı ve oradaki teşkilatın çalışmalarında herhangi bir noksanlık yok. Tabi milletin teveccühü ve tercihi, onların sandıkta hangi yönde oy kullanabildiği demokrasi açısından fevkalade önemli. Bu tercihleri MHP'ye yöneltmek ve daha fazla desteğe sahip olmak, vatandaşımızın beklentileri
doğrultusunda MHP'nin yapacağı hizmetleri ortaya koymak ve daha fazla destek almak hedefimiz" diye konuştu.

Çakır, AKP'yi ağır bir dille eleştirerek, "AKP yorulmuştur. AKP, sanal başarı hikayeleriyle vatandaşlarımızı oyalamaya çalışmaktadır. Gelinen süreçte yakından görmekteyiz ki, ortada yapılan vatandaşlar için çok önemli hizmetler olmadığı halde sanki çok büyük hizmetler yapılmış gibi, sanki vatandaşların bütün dertleri halledilmiş gibi, Türkiye güllük gülistanlık bir hale çevrilmiş gibi, büyük bir yalan, büyük bir propaganda, büyük bir balon söz konusu. Ama gerçekler hiçbir zaman böyle değil. Malatya'ya geldiğimizde ve yaptığımız ön incelemelerde; şunu gösteriyor, yaklaşık 9 yıllık bir süreçte tek başına iktidar olan AKP, maalesef Malatya'ya çivi çakmamış. Malatya'nın yerinde saydığını görüyoruz. Yüksek oranda destek vermiş olan Malatya'ya ne verilmiş diye baktığımızda, şunu da yaptı diyecek bir şey görünmüyor. Maalesef gelinen noktada ortada sanal başarı hikayelerinden başka bir şey yok" iddiasında bulundu.

AKP'yi çelişkili tutum sergilemekle suçlayan Çakır, "Her ne hikmetse başka ülkelerde vatandaşlar meydanları doldurup ta, o ülkedeki dertlerini ve sıkıntılarını ifade ettikleri zaman Başbakan bunlara destek verip, bunların yanında tavır alıp ve o ülkenin yöneticilerinin, başkanının bir an önce çekilmesi gerektiğini ifade ediyor. Ve bunun önemli bir işaret olduğunu söylüyor. Ama Türkiye'de işçiler, memurlar yürüdüğü zaman, binlerce insan hakkını almak için meydanlarda veya Ankara'da Meclis önünde sıkıntılarını dile getirdikleri zaman bu bozgunculuk, nankörlük, haddini bilmezlik oluyor. AKP kendine göre tanımladığı ileri demokrasi denilen ama bir türlü dolduramadığı her neyse kendisine yöneldiği zaman bütün eleştiriler her şey kötü ama başkanlarına yöneldiği zaman haklı denilen bir çelişkili, ikicilikli bir mantık kullanıyor. Bu fevkalade yanlış bir şeydir" görüşünü savundu.

MHP İl Başkanı Av. Arif Yıldız ise, "Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesinin yayınlanmasından sonra seçim çalışmalarına başlamış olup, bu anlamda Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla, Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz ve MYK Üyemiz Malatya'ya gelmişlerdir. Bu kadar kalabalık gelişleri Malatya açısından çok önemlidir. Sayın Genel Başkanımız Malatya'ya çok önem vermektedir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır'ın Malatya ziyaretinde, Kahramanmaraş Milletvekili Arif Paksoy, Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir ve MHP MYK Üyesi Yavuz Temizer de yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız