SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Ne Yapacaklar?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:14:47
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "30 Mart'ta kendiniz, ülkeniz, milletiniz ve dininiz için sandığa gideceksiniz" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Malatya İl Teşkilatı'nın seçim çalışmalarına katılmak üzere Malatya'ya geldi.

Paşaköşkü'nde düzenlenen mitinge katılan Genç, burada yaptığı konuşmada iktidarı sert bir dille eleştirdi. Türkiye'de yargının ortadan kaldırıldığını ileri süren Genç, "Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Malatyalıların yüzde 69 oy verdiği siyasi iktidar yok etmek istiyor. Türkiye elden gitmiş. Türkiye'nin ekonomisi elden gitmiş, Türkiye'de yargı ortadan kaldırılmıştır. Türkiye Cumhuriyetini yıkıp, bunun yerine başka bir rejim getirmek istiyorlar. Bizim karşı karşıya bulunduğumuz tehlike budur" iddiasında bulundu.

Kamer Genç, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, "Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşamasını, devletin birlik ve bütünlük içerisinde yaşamasını, hırsızlardan hesap sorulmasını istiyorsanız; 30 Mart'ta kendiniz, ülkeniz, milletiniz ve dininiz için sandığa gideceksiniz. Milletimiz, şehitlerimiz, bayrağımız ve istiklalimiz için oy vereceğiz" diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 30 Mart yerel seçimlerinin gerek Türkiye gerekse de Malatya için büyük önem taşıdığını kaydederek, "Milletimizden destek bekliyoruz. Destek verirseniz, Malatya'yı, Battalgazi'yi ve Yeşilyurt'u iyi yerlere taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Türkiye'nin sıkıntılı bir süreç içerisinde bulunduğunu kaydederek, iktidara ağır sözlerle yüklendi.

AKP Malatya Milletvekili ve belediye başkan adaylarının seçim meydanlarında Malatya ile ilgili yapacaklarını konuşmadıklarını öne süren Ağbaba, şunları söyledi:

"AKP'lilerin işi zor. Çünkü hırsızın hakkını savunuyorlar. Seçim meydanlarında hep bunu konuşuyorlar. AKP Malatya Milletvekili ve belediye başkan adaylarının Malatya ile ilgili yapacaklarını hiç duydunuz mu?"

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, CHP'nin dürüst yönetiminden korkanların olduğunu belirtti.

İnci, Malatya'da kendisiyle eşdeğer projesi olan hiçbir adayın bulunmadığını savunarak, "Biz 90 yıldır Cumhuriyeti bekliyoruz. Yüzlerce yıl daha bekleyeceğiz. CHP'den korkmaya gerek yok. Bazıları elbette ki bizlerden korkuyorlar. Neden korkuyorlar? Malatya halkının aydınlanmasından, CHP'nin dürüst yönetiminden korkuyorlar" şeklinde konuştu.

CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hulusi Porgalı, Malatyalıların gönlünü kazanmanın kendisini için her şeyden daha önemli olduğunu kaydederek, "Ben hepinizle gurur duyuyorum. Bugün görüyoruz ve duyuyoruz ki, "Hulusi Porgalı Yeşilyurt'u elimizden aldı" diyorlar. "Hulusi Porgalı olmasaydı 70-80 bin oy alırdık" diyorlar. Seçimi kaybettiklerinin bugünden farkındalar. Ben sandıktan daha önemli bir şey kazandım. Ben Malatyalıların, Yeşilyurtluların, Battalgazililerin gönlünü kazandım" diye konuştu.

CHP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya da, 30 Mart yerel seçimlerinde milletin desteğiyle Battalgazi İlçesi'nde seçimi kazanacaklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine "Kurtar, artık Battalgazi'yi almanın zamanı geldi" dediğini açıklayan Kaya, Battalgazi'yi layık olduğu yere getireceklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız