SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Neden Küsmüş?'

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Ekonomi Sayfası Müdürü ve Yazarı hemşehrimiz Vahap Munyar, "Aydın Doğan’ın babası Malatya’ya neden küsmüş" başlıklı yazısında, Hürriyet'in de patronu olan işadamı Aydın Doğan'ın babası ile ilgili bir olayı anlattı.

İşte o yazı..

....

Aydın Doğan’ın babası Malatya’ya neden küsmüş

1949-50 dönemi Malatya... Kelkitli işadamı İrfani Doğan, kentin merkezinde inşa edilecek PTT merkez binası işini almış, işi tamamlamak için çalışıyor...


Gün geldi, İrfani Doğan Malatya’daki işlerini tamamladı. Ancak, işler umduğu gibi gitmedi, evdeki hesap tam anlamıyla çarşıya uymadı. İrfani Doğan, "Malatya’daki inşaat işinden pek hayır görmedim" diye düşünerek dönüş hazırlığı yaptı.

Malatya’dan ayrılmak üzere gara giden İrfani Doğan, tren kalkmak üzereyken yakındaki bakkala yöneldi, yolluk ekmek ve sigarasını aldı.

O sırada trenin "kalkıyoruz" anlamına gelen son düdüğünün çalmasıyla birlikte hareketlenme başladı. İrfani Doğan, "Aman treni kaçırıyorum" telaşıyla denk gelen ilk vagonun basamağına adımını attı. Öteki adımını da basamağa atacakken, mest üzerine giydiği, çamurla ağırlaşmış lastiği ayağından çıktı.

İnip lastiği almak için artık çok geçti. Tren çoktan inilemeyecek kadar hız kazanmıştı. İrfani Doğan hayıflandı: "Ey Malatya, inşaatından hayır görmedim. Bir de lastiğim sende kaldı."

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, babasının Malatya’yla ilgili bu anısını 1990’lı yıllarda Vaizoğulları Şirketler Grubu’nun patronu Muammer Şahin’e anlatmış. Şahin, bir buluşmada anıyı Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’a aktarmış.

Akın, İrfani Doğan’ın Malatya’ya kırgın ayrıldığını öğrenince heyecanlanmış: "Acaba bu yüzden Aydın Bey’in de kentimize bir kırgınlığı var mıdır? Eğer varsa, bu kırgınlığı ortadan kaldırmanın yolunu bulsak."

Cemal Akın’la Muammer Şahin kafa kafaya vermiş, ayakkabı esprisinden yola çıkmayı düşünmüş: "Bir çift ayakkabı yaptırıp Aydın Bey’e gitsek. Kayısı Festivali ve Fuarı’na davet etsek."

Bir süre önce yazdığı "Babam" adlı kitabı gönderen Muammer Şahin, konuyu Aydın Bey’e iletmemi istedi. İlk karşılaşmada durumu Aydın Bey’e aktardım:

- Muammer Şahin ile Malatya Belediye Başkanı bir çift ayakkabı getirip, sizi davet etmek istiyor.

- Eylüle kadar programım dolu. Ondan sonra birlikte Malatya’ya gidelim.

Halen Başkanlığını Şaban Taçyıldız’ın yürüttüğü Malatya Eğitim Vakfı (MEV), son dönemlerde hemen her yıl Kayısı Fuarı günlerinde kalabalık işadamı heyetiyle gidiyor, kente dönük eğitim amaçlı yardımları artırmaya odaklanıyor.

MEV ekibinin aynı amaçla Malatya’da olduğu bugünlerde Muammer Şahin’in gönlünden, "Aydın Doğan, Malatya’ya gelmekle kalmayıp, bir de babasının adına okul yaptırsa ne iyi olur" diye geçiyor.

Hayırsever birçok işadamı gibi, Türkiye’nin her yanından destek talepleriyle karşılaşan Aydın Doğan, eğitime destek vereceği iller arasına Malatya’yı da ekler mi?

Anemon, Malatya’ya beş yıldızlı otel yapıyor

ANEMON Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçura, geçenlerde aradı, söze, "1965 yılı İTÜ mezunuyum. 66 yaşındayım" diye girdi ve ekledi:

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatyalı bir turizmci arkadaştan (İstanbul’daki Holiday Inn’ın sahibi Ali Bozatlı’yı kastediyor) kentinize beş yıldızlı otel yapmasını istediğini yazmıştınız.

- Evet...

- Kentinize ilk beş yıldızlı oteli yapmak üzere ilk bağlantılarımı yaptım. Otele dönük başlayan bir yapıyı daha inşaat halindeyken satın aldım.

- Ne zamana kadar bitirmeyi planlıyorsunuz?

- Oteli yılbaşında açabileceğimizi sanıyorum.

- Yatırımınız ne kadar olacak?

- 15-20 milyon dolar arasında bir harcama söz konusu.

İsmail Akçura, 19 yıldır şehir otelciliği konusunda uzmanlaşmış. 11’inci şehir otelini 4 Temmuz’da Afyon’da açtı. Arada başka açılış olmazsa, Malatya, Anemon’un 12’nci oteli olacak...

Böylece Malatya, uzun süredir beklediği 5 yıldızlı otele kavuşacak...

___________

FOTOĞRAF: Malatya'nın eskisinin yerine yapılan mevcut PTT binası ve önünde asılı olan pankartta yazıya konu olan eski PTT binasının fotoğrafı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız