SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya 'Neşe Fabrikası'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:21
Malatya'ya 'Neşe Fabrikası'
A- A+ PAYLAŞ

Borusan Holding, sanayide kadın istihdamını artırmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 

İstanbul'da düzenlenen törene Vali Vasip Şahin de katıldı. Malatya Valiliği'nden konuya ilişkin olarak yayınlanan bültende şu bilgiler yeraldı:

"Vali Vasip Şahin,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur tarafından imzalanan protokolün imza törenine katıldı. Törende Adıyaman,Şanlıurfa ve Afyonkarahisar  Valileri ile Organize Sanayi Bölge Müdürleri de hazır bulundu.

''Annemin İşi Benim Geleceğim'', iki Bakanlık arasında geçen yıl imzalanan protokol kapsamındaki işbirliği alanlarından biri olan Organize Sanayi Bölgelerindeki kreş sayısını artırma hedefine, önümüzdeki 4 yılda 75-150 çocuk kapasiteli 10 kreş inşa ederek katkıda bulunacak. 0-6 yaş arası çocuklara hizmet verecek kreşler, Borusan Neşe Fabrikası adıyla, Türkiye'nin dört bir yanındaki organize sanayi bölgelerinde kurulacak. Mimari tasarımı ülke genelinde bir yarışma ile belirlenecek olan kreşlerin ilki Adıyaman'da açılacak. Adıyaman'ın yanı sıra 2013 yılı içinde Malatya II. OSB, Şanlıurfa, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgeleri'nde de Borusan Neşe Fabrikaları'nın yapımına başlanacak.

Protokol imza töreninde konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, ''Borusan olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği içinde sosyal sorumluluk projesini başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz, projenin adının ''Annemin İşi Benim Geleceğim'', ''Annemin İşi Benim Geleceğim'' projesi ile ülkemiz kadın istihdamına destek olacak kalıcı eserler bırakmayı umut ediyoruz. 4 yıl içinde Türkiye'nin dört köşesinden 10 ilimizde organize sanayi bölgelerinde çocuklarımız ve çalışan anneler için kreş ve gündüz bakım evleri kuracağız. Kreş ve gündüz bakım evlerine Borusan Neşe Fabrikaları ismini verdik.''dedi.

Bakan Ergün de yaptığı konuşmada, “Çalışan kadının aile ve çocuk sorumluluğunu olumsuzluk olmaktan çıkarmak gerekir, bu konuda bazı adımlar atıldı ancak kadın istihdamının artırılması kapsamında bunların yeterli olmadığını görüyoruz, "Ya çalış çocuğu unut ya da çocuk yap kariyeri unut anlayışını yıkmamız lazım." dedi. Ergün, çalışan kadınların çocuklarını güvenilir yerlere emanet edebilmesinin önemine işaret ederek, bakanlıkça daha önce 6 bin girişimci için kredi imkanı sağlandığını, kredi kullanan kişilerden yarısının kadın olmasının neşe fabrikaları projesinin ne denli önemli olduğunu da ortaya koyduğunu belirtti.

Bakan Şahin ise konuşmasında özellikle kas gücü yerine kafa gücünün önem kazandığı devirleri yaşadıklarını, fırsat eşitliğinin herkesi kapsaması gerektiğini, eğitim imkanlarının artmasının kadın istihdamına katkı sağladığını, yükseköğrenim mezunu kadınların iş bulma oranın artarak yüzde 75’ lere ulaştığını, bu rakamın eğitimin rolünü ortaya koyduğunu belirtip, “Yasal olarak gereken uygulamaların yapılması yanında geriye dönüp uygulamalarında gözden geçirilmesi gerekir. Kadınların annelik ile meslek arasında bırakılması olumsuzluklar yaratmaktadır.'Ya o ya bu anlayışı değil, hem o hem bu' anlayışına ihtiyaç vardır.”dedi.

Vali Şahin’ de bir konuşma yaparak  “Sizlere Malatya’dan selam ve saygılar getirdim, Sanayileşmenin, gelişmenin getirdiği önemli avantajlar var, ülkemizin hedefi ilk on içerisine girebilmek dünyada, ama sanayileşmenin getirdiği bir yalnızlaşma bir takım sosyal sorunlarda maalesef üstesinden gelmemiz gereken diğer konular oluyor. Bunlardan biriside iş gücüne olan ihtiyacı karşılama adına bayanı ile erkeği ile bu milletin çalışması ama bu arada yalnızlaşan çocuklarımız, yalnızlaşan toplum ve nereye nasıl emanet edeceğimizi bilemediğimiz çocuk sorunu. Bu anlamda Borusan Holding’ in yapmış olduğu bu kıymetli katkı sizlerinde söylediği gibi bir fitili ateşlemiş olacak, İnşallah devamı gelecek tabi bunlar güzel başlangıçlar, güzel adımlar ama bundan çok daha fazlasını bu milletin yapması lazım, çocuklarını istikbale hazırlama adına. Ben Borusan’a ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel projeler üretilmeye başlandı, inşallah milletimizde buna gereken desteği ve sahipliği gösterecektir.” dedi.

Malatya II. OSB. Müdürü Vahap Erdem’in “ Bende alışıla gelmiş bir fabrika silüetinden ziyade  Borusan Neşe Fabrikası adı altında kurulacak olan kreşin bölgeye ayrı bir mimari bir karakter kazandıracağından dolayı bir mimar olarak mutluyum, emeği geçenlere teşekkür ederim.” sözlerinden sonra Malatya II. OSB. de yapılacak olan kreşin protokolü Vali Vasip Şahin , Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu ve Malatya II.OSB Müdürü Vahap Erdem tarafından imzalandı.

İmza töreninden sonra Borusan Holding yetkililerinden Burcu Türkay da yaptığı açıklamada, Proje ve Mimari Yarışma ile ilgili bilgilerin http://www.anneminisi.org adresinde yer aldığını belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız