SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Öğrenmeye Geldiler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Bosna-Hersek'ten gelen doktorlara kalp deliğine şemsiye işlemi ve balon yönetimi hakkında uygulamalı bilgiler verdi.

Tıp Merkezi'nde 2 gün sürecek olan uygulamalı eğitim için Bosna-Hersek Tuzla Üniversitesi'nden gelen doktorlara İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'de gezdirilerek, Malatya hakkında bilgiler verildi.

Uygulama hakkında bilgilere veren İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, "Kalp Boşlukları arasındaki deliklerin damar yoluyla kapatılması işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyorduk. Bosna-Hersekli arkadaşlarımızla da kongrelerde görüşmüştük. Onların üniversitelerini gezmiştik. Onlardan da uygulanan bu yöntemle ilgili bilgi ve tecrübe alma yönünde talepleri oldu. Arkadaşlarımızı davet ettik. 2 gün misafirimiz olacaklar. Atriyal Septal Defekt (ASD) dediğimiz kalp
deliklerine şemsiye yönteminin damar yoluyla hızlı şekilde uygulama yöntemini öğretiyoruz. 2 gün boyunca birlikte vakalara girip, müdahale edeceğiz. 10'un üzerinde hasta biriktirdik. Ayrıca mithal darlık dediğimiz romantizmal kapak hastalığı geçirmiş hastalara balon uygulaması hakkında da bilgiler vereceğiz. Kalp krizinin anjio grafik yöntemle açılması işlemini göstereceğiz ve bilgi vereceğiz" dedi.

Özdemir, bilgi almak amacıyla Bosna-Hersek'ten 3 doktorun geldiğini söyleyerek,"Bu hem bizim, hem üniversitemiz hem de Turgut Özal Tıp Merkezi için uluslar arası arenada sesini duyurması ayrıca kardeş ülkelere yardım etmemiz açısından gurur verici bir durum" diye konuştu.

Bosna-Hersek Tuzla Üniversitesi Kardiyovasküler Direktörü Doç. Dr. Mithat Nurkiç ise, Malatya'da olmaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, "Malatya'dan çok etkilendik. Burada iki üniversite arasında daha güçlü bağların kurulmasını temenni ediyorum. Kalp deliklerine şemsiye uygulaması ve mithal darlıklı hastalara balon uygulaması işlemleri hakkında bilgiler alıyoruz. Bosna-Herkeste Tuzla Üniversitesi'nde de bu uygulamaya geçme adına bilgi alış verişinde bulunduk. Bunun yanında bu iş birliği tek alanda tutmadan akademisyen ve öğrenci değişim programıyla ilişkiyi daha da artırmak istiyoruz. Üniversiteler arasında daha sıkı bağlar kurmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

REKTÖRE ZİYARET..
Malatya'ya gelen Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mithat Nurkic, Prof. Dr. Elmir Ciçkuşiç, Prof. Dr. Deşo Mesiç'den oluşan heyet, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i makamında ziyaret etti.

Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi öğretim üyeleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile iki üniversite arasında kurulacak olan bilimsel işbirliğinin ön görüşmesini yaptılar. Tıp Fakültesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaptıkları incelemeler neticesinde İnönü Üniversitesi'nin bilhassa Kardiyoloji ve Organ Nakli alanlarında çok ileri düzeyde olduğunu gördüklerini belirten heyet, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile özellikle sağlık alanında olmak üzere her iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi hususunda bilimsel işbirliği konusunu ele aldılar. Rektör Çelik, her iki üniversite arasında ileriye dönük olarak yapılacak bilimsel çalışmaların şimdiden kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, heyetin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Samimi bir havada geçen görüşmenin ardından Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, misafir öğretim üyelerine, üniversite tarafından hazırlanan ve üzerinde Malatya'nın sembollerini barındıran birer tabak hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız