SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Otoyol Bağlantısı

A- A+ PAYLAŞ
Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk, Türkiye genelinde 7 bin 500 kilometrelik otoyol güzergahı belirlendiğini belirterek, Yozgat'ın hem karayolunda hem de hızlı trende güzergahlar itibarıyla bir merkez olacağını söyledi.

Yozgat Valiliğini ziyaretinde açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, Yozgat'ın 7 tane il ile komşu olmasına, İpekyolu üzerinde bulunan kuzey, güney, doğu, batı geçişinde odak noktası oluşturmasına rağmen, çevre il ve ilçeleriyle bölünmüş yol bağlantısı bulunmayan nadir illerden birisi olduğunu belirterek, "Son yıllarda yapılan çalışmalarla Yozgat'ın doğuyu batıya bağlayan kısmında çok az bir yer dışında tamamı bölünmüş yol olarak hizmet vermektedir. Kuzey-güney kısmında ise Boğazlıyan, Sarıkaya, Sorgun arasında bölünmüş yol çalışmaları devam etmektedir. Sorgun-Alaca arasıda bölünmüş yol ancak il sınırından itibaren Çorum yönü tek yöndür. Bu güzergahın da bu yıl içerisine tamamlanacağını ümit ediyorum. Şu anda bizim ülkemizde 10 bin kilometre transit trafiğin kullandığı yol var. Bu güzergahta 2007'nin yıllık ortalama trafiği 2 bin 480 civarındaydı, 2009 senesinin yıllık ortalaması 6 binleri geçmişti. Yol varsa siz birilerini çekiyorsunuz ama yollar henüz bizim istediğimizstandarda ulaşmadı. Kayseri Karayolları Bölge Müdürlüğü bu bölgede 122 kilometre sıcak asfalt ihalesini yaptı, yine buradan Sivas tarafına da 100 kilometrelik bir sıcak asfalt ihalesi yapılacak. 3 yıl içerisinde 222 kilometre sıcak asfaltı bitirmiş olacağız. Ayrıca Türkiye genelinde 7 bin 500 kilometrelik otoyol güzergahı belirlendi. Bu kısa, orta ve uzun vadeli olarak kısımlara ayrıldı. Kısa vadede Yozgat yok, orta vadede Edirne'den giren otoyol Yozgat'tan Sivas'a, oradan da Gürbulak'a kadar uzayacak. Sivas üzerinden Malatya'ya da bir kol uzayacak" ifadelerini kaydetti.
Hızlı tren yolunda da Yozgat'ın bir merkez oluşturacağına değinen Ulaştırma Bakanı Soluk, "Yozgat'ta yapımı devam eden İpekyolu Hızlı Tren Projesi'ni sadece 'Ankara-Sivas hattı' olarak adlandırmamak gerekir. Yerköy'den itibaren Kayseri'ye kadar olan bölüm yüksek hızlı treni olacak. Orada kalmayacak, Nevşehir'den Aksaray'a ve oradan da Konya'ya bağlanacak, Konya'dan Karaman, Ulukışla, Gaziantep, Halep'e bağlanacağız. Konya'dan Antalya'ya bağlayacağız. Ankara Polatlı üzerinden İzmir'e bağlayacağız,Bursa'ya bağlayacağız, örümcek ağı gibi tüm Türkiye'yi demiryolu ağı ile kaplayacağız" diye konuştu.
Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Yolu Projesi'nin Yerköy- Sivas arasının proje ihalesinin yapıldığını, çalışmaların devam ettiğini ve bu yönde bazı proje değişikliklerini gidildiğini vurgulayan Soluk, "Yerköy-Ankara arasında Elmadağ bölümünde zeminden dolayı Yerköy-Kırıkkale arasını ayrı, Kırıkkale-Ankara arasını ayrı bir proje şeklinde ihaleye vereceğiz. Bu çalışmalar Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Projesi'nin açılmasında bir gecikmeye neden olmayacak, proje belirlenen zamanda hizmete girecek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız