SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Özel Sayı

A- A+ PAYLAŞ

1888 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Washington şehrinde kurulan resmi yayın organı Natıonal Geographıc Magazine ekibi özel bir sayı çıkarmak üzere Malatya'ya geldi.

Birçok araştırma ve keşif projesine destek veren National Geographic Cemiyeti Malatya'da coğrafya, kültür, keşifler, popüler bilim ve tarihle ilgili makalelerin ağırlıkla yer aldığı Natıonal Geographıc Magazine Dergisi'nde özel bir sayı çıkaracak.Bu kapsamda Natıonal Geographıc Magazine ekibi Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Kılıç, ile bir araya geldi.

"TÜRKİYE AÇIK BİR MÜZE GİBİ"
Burada bir konuşma yapan Natıonal Geographıc Magazine Dergisi Editörü Seth Onal ve Proje Koordinatörü Victorıa Puvıanı, Malatya'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Malatya'nın keşfedilecek çok sayıda özelliği olduğunu belirten Natıonal Geographıc Magazine Dergisi Editörü Seth Onal,duygularını şu şekilde dile getirdi; "Natıonal Geographıc Magazine Dergisi olarak özel bir sayı çıkarmak üzere Malatya'ya geldik. Malatya'nın bilininmeyen taraflarını keşfedeceğiz. Artık alışagelmiş eko turizm dışında farklı şeyler ortaya çıkarmak istiyoruz. İnsanlar artık doğayı, tarihi gezmek ve hissetmek istiyor.Buna baktığımız zaman Türkiye açık bir müze gibi.Türkiye'de gezilip görülecek yer çok. Bunun iyi bir şekilde tanıtılması gerekiyor. Böylece tanıtıldığında yatırımda yapılmış olacak. Natıonal Geographıc dünyanın en eski dergilerinden biri olarak her zaman tarafsız oldu.

Malatya'da 2 günlük gezi programı kapsamında Nemrut'u da ziyaret edeceğiz. Malatya için Nemrut bir refarans.Ayrıca bu yapacağımız tanıtım Malatya ve kayısı için de ayrı bir yatırım olacaktır. Gezi kapsamında bir dizi ziyaretlerimiz olacak. İlk olarak Vali Beyi, ziyaret edeceğiz. Ardından Malatya'nın Orduzu Kasabası sınırları içerisinde bulunan Aslantepe Höyüğü ile Malatya ve Adıyaman sınırında bulunan Nemrut'u gezeceğiz" ifadesine yer verdi.

"NATIONAL GEOGRAPHIC EKİBİ BİZİ MUTLU ETTİ"
Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Kılıç, ise Malatyalı Tüm Aşçılar Fedarasyonu (TAF) Başkanı ve eski İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Yalçın Manav'ın aracılığı ile Natıonal Geographıc Magazine ekibinin Malatya'ya geldiğini söyledi. Kılıç, "Ekibimiz dün akşam saatlerinde Malatya'ya geldi. Natıonal Geographıc Magazine ekibi 2 gün boyunca ilimizi gezecekler. Ancak Malatya 2 gün süre ile gezilecek bir kentimiz değil. Malatya Valiliği olarak bu ekibimizi 2 gün boyunca doyasıya gezdireceğiz. Malatya'yı en iyi şekilde yaşatacağız. İlimizi en ince ayrıntısına kadar tanıtacağız. Ben özelikle Yalçın Manav'a teşekkür etmek istiyorum. Natıonal Geographıc Magazine Dergisi ekibini tanımak çok güzeldi. Anadolunun güzel bir şehri olan Malatya'ya gelmeleri bizide çok mutlu etti"sözlerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız