SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'ya Panik Yakışmaz''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ'ın istifa ettiği haberleriyle ilgili olarak, Vali Halil İbrahim Daşöz de, 21.30'da canlı yayına bağlanıp TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'a açıklamalarda bulundu.

Bu görüşme şöyle:

"..BULAŞMAZ: Sizlerde gelişmelerden ve yaşananlardan haberdarsınız.Sayın Haşim Karadağ’ın Belediye Başkanı Cemal Akın ile yaptığı görüşmeden sonra istifa edebileceğine yönelik haberler var.Bu gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz? Siz Haşim Bey ile görüştünüz mü?

DAŞÖZ: “İstifa ettiğine yönelik haberi Ertv’nin haber olarak aktardığını bana basın müdürüm söyledi .Az önce Er tv ile telefon bağlantısı yaptım. Haşim Beyin resmi bir açıklamasını bilmiyorum Ben de televizyonlar kanalıyla olayları takip etmeye başladım.Ayrıca Haşim bey ile telefon konuşması yaptım.Birde Belediye Başkanımızla konuşma yapabildik. Bu bilgilerin ışığında yorum yapabilecek durumdayım. Açıkcası benim için bir sürpriz oldu. Tabiki Haşim Bey ve Yönetim Kurulunun bazı sıkıntılar yaşadıklarını biliyorum. Maddi sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Bugünkü görüşmemizde bunlar ifade edildi. Ayrıca 17:15’te Belediye’de randevuları vardı. O görüşmeye gittiklerini biliyorum.

Görüşmeye gitmeden önce Belediye Başkanıyla görüşme fırsatımız olmuştu. Haşim Bey’in maddi sıkıntıları olduğundan bahsetmişti. Bizim resmi bir kanaldan para aktarmamız hukuken mümkün değil. Belediyeninde ancak aktarabilme imkanı şirket yoluyla olabiliyorlar, Belediyenin kendi bütçesinden böyle bir şey mümkün değil. Başkanla telefon konuşmamızda ellerinden gelen maddi katkıyı yapma gayreti içinde olduklarını, iyi niyetle her türlü şeyi yapabileceklerini, ancak şirketin de maddi sıkıntı içinde olduğundan da bahsetmişti. Kendi ödemeleri için ödeme güçlükleri içinde olduklarından söz edilmişti..Bu çerçevede Haşim Bey ile de belirli değerlendirmeler yapılmıştı. Hatta bir takım projeler üzerinde durulmuştu. Ama akşam işte bu gelişmeler oldu.

Ben bu kararın ne derece sağlıklı bir şekilde verildiğini veya kesin olup olmadığını bilmiyorum. Resmi bir açıklama olmayınca. Ama şayet böyle ise ben bunun acele verilmiş bir karar olduğunu düşünüyorum. Gerçekten gördük ki takım devre arasında iyi hazırlanmış, yeni bir hava yakalamış. Ben bunu sadece skor için söylemiyorum. Hem sahadaki hava hem takımın oynadığı futbol..Devre arasını iyi değerlendirildiğini ortaya koyuyor. Haşim Bey konuşmalarında daha net bir rakamdan bahsedilmemişti.

Ama biraz önce Ertv’de Haşim Bey ile konuşmada “Acilen 1.2 trilyona ihtiyaç olduğunu”söylemiş. Şayet buysa bunun bir şekilde Malatya dinamikleri tarafından sağlanması gerekiyor. Malatya büyük bir il.. Mademki bu ilin önemli potansiyeli olduğunu söylüyoruz. 1 milyonluk nüfusa 1 trilyona böldüğünüzde ne çıkıyor. Yani bir sigara parası çıkacak. Yani bu şehrin bunu bir şekilde karşılaması lazım. Yönetimin sorumluluğunu üstlenen arkadaşlarımız, önce Hikmet Bey’di şimdi Haşim Bey, sonra başkaları olacak. Bunun kim olduğu önemli değil. Bu insanlar bu şehir adına, bu halk adına, koskoca Malatya adına bu sorumluluğu üstlenen insanlar. Ve ellerinden gelen tüm gayretleriyle bu şehrin adını yükseltmek, ismini yükseltmek, bu şehrin daha fazla tanınmasına katkı sağlamak için uğraşıyorlar.

Şimdi bu şehirde konuşuyoruz, İşte şuyumuz var, bu kadar derneğimiz var, bu kadar meslek örgütümüz var, işte şu kesimden bu kadar insanımız var. Bütün bunların hepsinin bir şekilde dinamizme geçip bu yönetime destek olmamız gerekiyor. Bizde tabi ki bu konuda elimizden gelen gayreti ve katkıyı sağlamaya çalışacağız. Yarın işte Haşim Beye onu dedim yarın tekrar bir araya gelelim diye. Bu nasıl olacak inceleyelim. Belediye Başkanından aynı ricada bulundum. Böyle bir karar verilecekse veya verdiysen bu kararda bir anda verilebilecek bir karar değil.

Malatya gerçekten büyük ve de önemli bir şehir. Bu potansiyel iyi organize edildiği taktirde bir şekilde yansıması lazım. Ama bunu söylerken de Malatya halkına güvenerek söylüyorum. Hakketten bu başarılmayacak bir şey değil. Bu yönetimdeki arkadaşlarımızın heyecanını yüksek seviyede tutmak lazım. İnsanların başarılı olması için motive edilmesi lazım. Onların heyecanının yüksek tutulması lazım. Bu tür kararları hemen alınmasını doğru olmayacağını yarın bu konuyu müşterek bir şekilde değerlendirilmesini talep ettim kendisinden.

Onlarda kendi aralarında bir toplantı yapacaklar. Haşim Bey’de çok üzgündü. Ben şunu söylemek isterim.Malatya’nın büyüklüğü ve önemi, bir panik havasına düşmeye uygun değil. Malatya’ya bir panik yakışmaz. Bu şehrin tek vücut olduğunda, bu şehrin en önemli ortak paydasının Malatyaspor olduğunu düşünüyorum. Başka hiçbir alanda belki bu kadar güçlü ortak paydayı bulmak kolay olmayabilir. Bu bakımdan bunun iyi bir güce dönüşüp bu Yönetimde desteğe çevrilmesi gerekiyor.Yarın bunun değerlendirilmesini yapmak için rica ettim. Sanırım onlarda kendi aralarında değerlendirecekler.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız