SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Rus Gelin

A- A+ PAYLAŞ

Ukrayna'daki üniversitede Rus Svetlana ile tanışan Bayram Dursun bir süre sonra Svetlana'ya aşık oldu. Yaklaşık 2 yıl Svetlana Kirivenko ile beraber olan Bayram Dursun sevgilisini Malatya'ya getirmeye ikna etti. Svetlana'ya iş de bulan Bayram Dursun iki ailenin de ikna olmasıyla dünya evine girdi.

Çırağan Mevlit ve Düğün Salonunda dünya evine giren Svetlana Dursun (Kirivenko) ile Bayram Dursun'u aileleri de yalnız bırakmadı. Aşık olduğu gençle evlenmek için Müslüman olan Svetlana, yemek duasına katılarak, büyüklerinin ellerini öptü. Svetlana'nın babası Aleksandır Kirivenko ve annesi Tetiana Kirivenko da düğüne gelerek, tebrikleri kabul etti.

Rus Svetlana ile üniversite de tanıştığını ifade eden Bayram Dursun, "Ukrayna'ya Rus dili öğrenmek amacıyla üniversiteye gitmiştim. Eşimle üniversitede tanıştık. 2 yıl beraberliğimiz oldu. Daha sonra ben Türkiye'ye geldim. Eşime de Türkiye'de iş ayarladım ve buraya getirdim. Ondan sonra evlenmeye karar verdik. Akrabalarım burada olduğu için düğünümüzü de burada yapmaya karar verdik" dedi.

Dursun, ailelerin de rızasıyla bu evliliği gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Şimdi benim ailem köyde yaşıyor. Okulda okuduğumuz için bize sevgi ve saygıyla bakıyorlar. Ama benim asıl amacım bizim dinimize, inançlarımıza uygun bir insan yetiştirmek. Ben de bizim inancımız açısından hayırlı olacağını düşündüm. Eşim de Müslüman oldu ve Kuran-ı Kerim öğrendi, başını örttü. Allah yolunda da beraberliğimize mutlu bir adım attık" diye konuştu.

Rus Svetlana ise, "Eşimle tanıştığım için çok şanslı ve çok mutluyum. Salon ve dekorasyon çok güzel yapılmış. Türkiye'de olduğum için de çok mutluyum. Herkesin bizim gibi mutlu olmasını istiyorum. Çok teşekkür ederim. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Yemek duası sırasında ellerini açarak, dua eden Rus Svetlana, büyüklerinin ellerini de öptü. Düğün, takı töreninin ardından genç çiftin romantik dansıyla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız