SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Sahip Çıkacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, çok parayı da çok oyu taşımanın da kolay olmadığını belirterek, AKP’yi eleştirdi ve “Millet sana destek verdi. Türkiye’yi kaynaştıramadın, huzur içerisinde yönetmenin yolunu bulamadın. Niye çünkü yüzde 47 oy bunları şımarttı” dedi.

CHP lideri Baykal ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Malatya’da ilk olarak Beydağı ve Yamaç Mahalleleri’nde Malatya Belediyesi tarafından TOKİ ile birlikte yapmayı planladığı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölge halkının sıkıntılarını dinlemek üzere Yamaç Mahallesi meydanında vatandaşlara seslendi.

"Buraya sizlerin sorunlarını dinlemeye geldik" diyen Baykal, “ Kentsel Dönüşüm Projelerin düzenlemeler yapılır, yapılması zorunludur. Kentler canlı organizmadır. Onunda düzenlenmesine ihtiyaç vardır, yapılmalıdır. Bunu anlayışla karşılıyoruz. Bunun en güzel uygulamalarını da bizim kendi belediye başkanlarımız kendi bölgelerinde uyguluyorlar.Ama burada ele alınan Kentsel Dönüşümün burada yaşayan insanları huzursuz ettiği, rahatsız ettiği, kazanılmış haklarına tehdit oluşturduğu, onların mağdur olduğu, boynunun büküldüğü anlaşılıyor. Hiç bir kentsel düzenleme orada 10 yıllar boyu yaşamış olan insanları mağdur ederek, haklarını inkar ederek, onları yok sayarak uygulamaya konulamaz. Bu net bir gerçektir.
Siyasetin hedefi arazi değil, toprak değildir, arsa değildir, rant değildi. Siyasetin hedefi insandır, insanın mutlu olmasıdır.

Eğer insanların kazanılmış hakları, elde ettiklerini inkar ederek, yok sayarak, onları mağdur ederek kenti güzelleştirmek, kenti daha iyi yaşam seviyesine yükseltmek mümkün değildir, hayırlı da değildir. Hiçbir değişikliğin altında hayal kırıklığı yatmamalıdır.” dedi.

Baykal konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

“ Burada oturanlar dün mü geldi, insanlar burada 10 yıllar, 40 yıl 50 yıldır yaşayanlar var. Bu insanlar buraya gelmiş ailesini çoluğunu-çocuğunu barındıracak yer yapmış. Kentin dışında diye kabul edildiği dönemlerde burada kendine bir yaşam alanı yaratmış. Çocuğunu okula göndermiş, karnını doyurmuş ailesini ayakta tutmuş yaşam mücadelesi vermiş. Kanunsuzluk yapmamış, çalmamış çırpmamış, yetim hakkı yememiş, devlet malına göz dikmemiş. Ne yapmış, maden burada yaşıyorum demiş, orada bir ev yapmış yerleşmiş. Bunların bir kısmına bir süre sonra tapu tahsis belgesi vermiş. Bazıları da tapularını almış. Yıllardır vergilerini vermişler. 10, 15,20, 30 yıl 40 yıl çıkarmamışsın. Şimdi diyorsunuzki çık buradan. Al sana 3,-5, 10 milyar çık diyorsun.”

“AKP 6 yıldır işbaşında. Son seçimde millet bunlara büyük oy verdi” diyen Baykal AKP’ye eleştirisinde “ 6 yıllık iktidarlarında ortaya çıkan sonuçları, bugün ortaya çıkan Türkiye manzarası, Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyarak söyleyiniz. Bugün ortaya çıkan Türkiye tablosu, hepinizin arzu ettiği bir Türkiye tablosu mu ? Gelecekten umut var mı. Geleceğe güven var mı. Niye böyle oldu. Millet sana destek verdi. Türkiye'yi kaynaştıramadın, huzur içerisinde yönetmenin yolunu bulamadın. Niye. Çünkü yüzde 47 oy bunları şımarttı. Bakınız çok parayı taşımak da kolay değildir, çok oyu taşımak da kolay değildir. Önünüze sandık geliyor. İnşallah önümüzdeki dönemde hep beraber Türkiye'de yeni bir başlangıcı sağlayalım. Biz burada mağdur olan insanların sorununu Meclise taşıyacağız. Buradaki namuslu, vatansever, iyi diyetli insanların haklarını ellerinden alınıyor. Mağdur ediyorsan bu senin yanına kalmaz. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste ahaste. Hiç kimsenin ahını almayacaksın. , günahını almayacaksın. Arkadaşlarımızla birlikte Malatya'ya sahip çıkacağız. Malatya'ya kimsenin haksızlık yapmasına sessiz kalmayacağız. Malatya'nın hak, hukukunu koruyacağız.” dedi.

Bu arada, yaşlı bir mahalleli de Baykal'ın uzattığı mikrofondan konuşurken 56 yıldır yaşadığı mahallelerinden çıkarılmak istendiğini belirttikten sonra ağzından küfür kaçırınca gülüşmeler oldu.

Baykal daha sonra, Malatya’nın genel sorunları hakkında Altın Kayısı Otel’de yapılan toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden bilgi aldı.

İDDİANAME SORUSU YANITSIZ..
Malatya'da Altın Kayısı Oteli'nde sivil toplum örgütleriyle basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Deniz Baykal, sadece toplantıyı değerlendirdi.

Baykal, "Odaların yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığım toplantı benim için çok verimli geçti. Kapsamlı bir Malatya ve Türkiye değerlendirmesi yaptık. Arkadaşlar, düşüncelerini ve değerlendirmelerini aktardı" dedi.

Baykal, basın mensuplarının Ergenekon iddianamesi konusundaki görüşleri ile ilgili sorusuna ise, "Onu sonra konuşuruz. Şimdi Malatya meselelerini görüştük" yanıtını verdi.

Bu arada, Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Deniz tarafından Baykal'a, üzerinde ismi yazılı Malatyaspor forması hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız