SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Sahip Çıkın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:07:01
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, "Allah'ın izniyle Türkiye'yi heyecanlandıracak bir Malatya modelini, bir yerel yönetim modelini, yeni bir şehircilik anlayışını sizlerin önüne koyacağız" dedi.

Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, Kervansaray’da, Kadın Kolları ile bir araya gelerek, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimle ilgili istişarede bulundu.

Yaklaşık bir kadının yer aldığı toplantıda konuşan SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, 30 Mart yerel seçimlerinin diğer seçimlerden daha büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Ahmet Münir Erkal, tercih ve takdir hakkının kullanılmasıyla birlikte Malatya'nın gideceği istikametinde belirleneceğini kaydederek, tercih ve takdir hakkının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

"KİMSE KARDEŞİNİN SIKINTISINDAN OY ÇIKARMAMALIDIR"

Erkal, 30 Mart yerel seçimlerinin özelikle Malatya açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "Memlekete sahip çıkın. Malatya'ya sahip çıkın. Ülkeye sahip çıkın. Siyaset gittikçe irtifa kaybediyor. Ve siyaset gittikçe çürümeye başlıyor. Siyaset tamamen bir takım rey ve seçim kazanma endeksli bir noktaya doğru gidiyor. Böyle olunca şefkat, muhabbet, sevgi, dayanışma ve saygı kalmıyor. Bütün temel değerlerimiz çürümeye ve yok olmaya başlıyor. Bunu yapanlara yazık olsun. Bu siyaset yamyam siyasetidir. Hiç kimse kardeşinin gözyaşından ve sıkıntısından oy çıkarmamalıdır. Bu toprakların çocukları bir ve beraber yaşamalıdır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ HEYECANLANDIRACAK BİR MALATYA VE YEREL YÖNETİM MODELİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Türkiye'yi heyecanlandıracak bir Malatya ve yerel yönetim modelini ortaya koyacaklarını belirten Ahmet Münir Erkal, "Yerel seçimlerde biz belediye başkanı olarak sadece fiziki bir planlama vaat etmiyoruz. Birikimimizle, referanslarımızla, bu husustaki potansiyelimizle inanıyoruz ki en iyisini yaparız. Allah'ın izniyle Türkiye'yi heyecanlandıracak bir Malatya modelini, bir yerel yönetim modelini, yeni bir şehircilik anlayışını sizlerin önüne koyacağız. Bunu yaparken; kardeşlerimiz arasındaki dayanışmanın, sevginin, saygının, birbirine nezaket göstermenin, hep beraber kucaklaşmanın ve geleceğe beraber yürümenin güzelliklerini de ruh dünyamızda yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Asıl mesaj ve yapılması gereken budur. Emanete sahip çıkmakta budur" diye konuştu.

"MALATYA'NIN İSTİKAMETİ AÇISINDAN EHİL İNSANLARA GÖREV VERİN"

Erkal, Malatya'nın geleceği açısından görevin ehil ve liyakatli insanlara verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Siz yerel yönetimde birine görev veriyorsanız. Gerçekten buna layık olmayan, bu işi bilmeyen, ehil olmayan, adil bir yönetim uygulamayan; bu işi tecrübesiyle, referansıyla beceremeyecek olan, hesap verme şuuruna sahip olmayan, kul hakkı yememe iradesi olmayan birine görevi teslim ederseniz, Malatya'nın istikametini karanlık bir noktaya götürürsünüz" dedi.

Yönetimin bilgi ve tecrübe isteyen bir iş olduğunu belirten Ahmet Münir Erkal, şunları söyledi:

“Hanımefendi kardeşlerimizin ne kadar sıkıntıda olduklarını görüyorum. Çocuklarına iş bulma noktasında ne kadar problem yaşadıklarını görebiliyorum. Sağlık hizmetlerini almada ne kadar sıkıntı çektiklerini görüyorum. Bu dertlerini anlatabilecekleri bir ortamında olmadığını görebiliyorum. Allah aşkına yüzde 70’e yakın bir destek verdiniz. Nerede bu muhataplar? Bu problemler neden yerlerde sürünüyor? İlgililer, yetkililer çıksın, bunun cevabını versin. Birilerinin eteğine tutunarak, selamla, hayırla, gönülle hizmet üretilmez.”

"MALATYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİM"

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, büyükşehir olan Malatya’nın iyi bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirterek, “Saadet Partisi olarak büyükşehir olan Malatya’mızda, büyükşehrin temellerinin sağlam atılması adına bir girişimde bulunduk. Malatya’mıza 10 yıl boyunca değerli hizmetler yapmış, işin ehli olan Sayın Ahmet Münir Erkal’e teklif götürdük. Allah nasip etti ve büyükşehir belediye başkan adayı olarak Malatya’nın huzuruna çıktık. Bu seçimler halkın içinden çıkan bir adayın mı? Yoksa birilerinin dayattığı bir adayın mı? Olacağı bir seçim. Biz ilimizi seviyoruz. İlimizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için ve işin ehli olan insanların seçilmesi için gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya için önemli bir seçim süreci içerisinde olduklarını kaydeden Asiltürk, "Her seçim önemlidir fakat 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim daha büyük önem taşıyor. Çünkü Malatya büyükşehir olarak seçime giriyor. Malatya'nın temelleri yeniden atılacak. Biz Saadet Partisi olarak ‘Emaneti ehline veriniz’ emri gereğince iyi bir kadroyla yola çıktık" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ GÖRÜŞ, MALATYA'DA DESTAN YAZACAK"

SP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkanlığı adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Canbay, Milli Görüş'ün 30 Mart'ta Malatya'da destan yazacağını söyledi.

Malatya'nın Milli Görüş belediyeciliğine yeniden kavuşacağını ifade eden Canbay, "1999 yılında Malatya'da hizmetlerimiz yarıda kalmıştı. Bu tablo bize gösteriyor ki, 2014 yılında 30 Mart'tan sonra hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

"HAZIRLANAN PROJELERİ SADECE OKUYORLAR, İÇERİĞİNDEN HABERLERİ BİLE YOK"

SP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Mimar Yaşar Köksal, 30 Mart yerel seçimlerinin Malatya'nın geleceği açısından hayati öneme sahip olduğuna vurgu yaptı.

Köksal, Malatya halkının gerçekleri görmeye başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu seçim belediye başkanlığı seçimi olduğu halde belediyecilikle uzaktan yakından ilgisi, bilgisi, tecrübesi ve yeterliliği olmayanlar, bu seçimi bir genel seçim havasına sokarak, sizleri aldatmak istiyorlar. Zaten bunların yaptıkları en güzel şey aldatmak ve kandırmaktır. Son günlerde projeler havalarda uçuşuyor: Çok büyük paralar vererek, ajans firmalarına hazırlattıkları projeleri sadece okuyorlar. Açıkladıkları projelerin içeriğinden, detaylarından, uygulanabilirliliklerinden, maliyetinden, hangi kaynakla nasıl yapacaklarından haberleri bile yok. Eğer aksini iddia eden varsa hodri meydan. Çıksınlar karşımıza tartışalım. Adama, ‘5 yıl önce vaat ettiğiniz hangi projeleri gerçekleştirdiniz’ diye sormazlar mı?"

SP Malatya Kadın Kolları Başkanı Nermin Sarıbaş, Saadet Partili kadınlar olarak hakkı hakim kılmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Malatya'da iyi ve deneyimli bir kadroyla büyükşehir seçimine gireceklerini kaydeden Sarıbaş, "Adaylarımız Malatya'da hayırlı işler yapacaklar. Kimsenin hakkını yemeyecekler. Malatya halkı için hayırlısı ne ise onu yapacaklar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız