SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Sahip Çıkın'

A- A+ PAYLAŞ

Silahlı saldırıda katledilen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni hemşehrimiz Hrant Dink'in, 2006 Nisan ayında İstanbul'da Malatyalı İşadamları Derneği'nde yapılan toplantıdaki konuşmasındaki bazı değerlendirmelerine, Sabah Gazetesi'nin 28 Nisan Cumartesi günkü sayısında, "Amerika Kardeşi Kardeşe Kırdırıyor" başlıklı bir haberde yer verildi.

"Sözde Ermeni soykırımını konu alan Büyük Yalan belgeselinde, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in hiçbir yerde yayınlanmayan 8.5 dakikalık konuşmasını SABAH ele geçirdi.." anonsuyla yayınlanan Erhan ÖZTÜRK imzalı haberde şöyle deniliyor:

"Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Hrant Dink'in, Ulusal Kanal tarafından çekilen sözde Ermeni soykırımını konu alan 'Büyük Yalan' isimli belgeseldeki konuşmaları ortaya çıktı. Dink ailesi 6 bölüm olarak çekilen belgeselde Hrant Dink'in görüntülerinin kendilerinden izin alınmadan kullanıldığını ileri sürerek, Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme görüntülerin yayımlanmaması için tedbir kararı aldı.

"MALATYA'YA SAHİP ÇIKIN"
Önümüzdeki hafta Türkiye ve Azerbaycan'da aynı anda yayına girecek olan sözde Ermeni soykırımı konu edilen Büyük Yalan adlı belgeselde Hrant Dink'in 15 Nisan 2006'daki Malatyalı İşadamları Derneği'nde yaptığı konuşmaya da yer verildi. Basına kapalı yapılan toplantıya İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ve 30 Malatyalı işadamı katılmıştı. Toplantıda 8.5 dakika konuşan Dink'in, geçtiğimiz günlerde Zirve Yayınevi'ne yapılan saldırının meydana geldiği Malatya için ilginç tespitlerde bulunduğu ortaya çıktı. Konuşmasında Malatya'nın iyi bir noktaya gitmediğini belirten Dink, Malatya'ya sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek geçmişte İngiliz, Fransız, Alman ve Ruslar'ın yaptıklarını şimdi Amerika'nın Kürtler üzerinde yaptığına dikkat çekti.

ÖNEMLİ MESAJLAR...
Rusya ve Ermenistan devlet arşivlerinden elde edilen belgeler, bilgiler ışığında hazırlanan belgeselin senaryosunu yazan Serkan Koç, Dink'in konuşmasında önemli mesajların bulunmasından dolayı bu konuşmaya yer verdiklerini belirtti. Dink, "Bu gidiş gidiş değil, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyorlar" diyerek söze başladığı konuşmada ABD'yi eleştiriyor. Malatya'nın iyi bir noktaya gitmediğine de işaret eden Dink, şöyle diyor:

"DERS ALMAK LAZIM"
"Geçmişte İngiliz, Fransız, Alman, Ruslar'ın şu topraklar üzerinde oynamış oldukları rol ne ise bugün başta ABD olmak üzere aynısı tekrarlanıyor. Ermeni halkı onlara güvendi. Kendilerine 'Osmanlı'nın zulmünden' kurtaracakları vaat edildi. Ama öyle olmadı. Yanıldılar. Çünkü onlar geldiler, kendi işlerini, kendi hesaplarını yaptılar, çekip gittiler. Burada kardeşi kardeşe kırdırdılar. Kürtlerin yaşadığı aynı şey. ABD, Irak'ta bir Kürt devleti oluşturmak üzere geldi. İki ay önce Diyarbakır'da bir konferans verdim. Orada şunu söyledim, 'Bu gidiş gidiş değil. Kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyorlar. Aklınızı başınıza toplayın' dedim. Çünkü Amerika kendi hesaplarını yapıp, işini bitirdiği zaman çekip gider. Geçmişteki senaryonun bir benzeri yaşanıyor. Şu an oynanan oyun bu. Bir çıkış yolu bulunması lazım. Bulmak için tarihten biraz ders almamız lazım. 100 sene öncesine baktığımız zaman bu topraklar üzerinde asırlarca kardeşçe yaşamış insanlar birbirlerine düşürüldü. Niye birbirlerini yok ettiler."

YALANI BELGELEMEK
Ulusal Kanal Genel Müdürü Turan Özlü, belgeselin, Rusya ve Ermenistan devlet arşivlerinden elde edilen belgeler ışığında hazırlandığını belirterek, şöyle dedi: "Bütün dünyanın gerçeğe ve bilime sadık, vicdan sahibi insanlarına bu belgeselle sesleneceğiz. Belgeseldeki amacın sözde soykırım yalanının ortaya çıkarılmasıdır. Bu konuda ilgili tüm kamu ve özel kuruluşları harekete geçmeye çağırıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız