SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Şehit Ateşi Düştü

0
Güncellendi - 2018-02-02 17:51:45
Malatya'ya Şehit Ateşi Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen sözleşmeli er Miraç Gürhan’ın (23) acı haberi ailesine verildi.

Hakkari Güven Dağı'nda bulunan askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 23 yaşındaki sözleşmeli er Miraç Gürhan şehit düştü.

Anne babası ayrı yaşayan şehidin acı haberi, annesi Sevgi Canbay ile babası Yasin Gürhan’a verildi. Şehidin Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki evine Türk bayrağı asıldı.

7 Haziran 2016’da Hakkari’de göreve başlayan ve bekar olduğu öğrenilen şehit Miraç Gürhan’ın cenazesinin 2 Şubat Cuma Cuma namazından sonra düzenlenecek olan törenle toprağa verilmesi bekleniyor.

  Hakkari'nin Çukurca ilçesi Güven Dağı'nda bulunan askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından saldırı gerçekleştirilmiş, güdümlü füze ile gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırıda bir asker şehit düşmüş, 5 asker de yaralanmıştı.

TAZİYE ZİYARETLERİ..

Vali Ali Kaban, Hakkari'nin Çukurca İlçesinde, teröristlerin askeri üs bölgesine düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan sözleşmeli Er Miraç Gürhan'ın  ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Kaban, şehidin ayrı evlerde ikamet eden Zafer Mahallesi'ndeki annesi Serpil Canbay ile Hidayet Mahallesi'nde ikamet eden babası Yasin Gürhan'ı ziyaret ederek taziyelerini bildirerek başsağlığı diledi.

Taziye ziyaretlerinde Vali Kaban’a 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Müftüsü Ümit Çimen eşlik ettiler.

İl Müftüsü Çimen okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası şehitler için dua etti.

AĞBABA’DAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hakkari’de gerçekleşen hain terör saldırısı sonucu şehit düşen Malatyalı Miraç Gürhan için taziye mesajı yayınladı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerce askeri üs bölgesine yapılan hain saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Miraç Gürhan’ın şehit düştüğü haberini üzüntü ile öğrendiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde yapılan hain saldırıları bir kez daha kınıyorum”dedi. Mesajında terörün herkes tarafından lanetlenmesi gerektiğini belirten Ağbaba, “Terörü herkesin lanetlemesi ve mesafe koyması gerekir. Bugüne kadar her platformda teröre karşı olduğumuzu dile getirdik.  Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin  karşı çıkacağımızı belirtiyor, Malatyalı Piyade Sözleşmeli Er Miraç Gürhan’a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da şehidin evini ziyaret ederek, taziye dileklerini iletti.

MESAJLAR..

Hakkari/Çukurca ilçesinde terörsitlerce askeri üs bölgesine yapılan ve çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan için taziye mesajı yayımlayan MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar , mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hakkari/Çukurca'da 01.02.2018 Perşembe günü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucu şehit olan sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, milletimize ve Türk silahlı kuvvetlerimize başsağlığı dilerim.

Milletçe acımız büyüktür.

Birlik ve beraberlik içerisinde, terörün ülkemiz vatan topraklarından silinip atılması için büyük bir mücadele verilmektedir. Bu mücadelede kaybettiğimiz canlar, memleketimizin canlarıdır, geleceğimizdir. Acı büyüktür ve Türk milleti bu acıyı göğüsleyecek güçtedir. Terörün destekçisi tüm iç ve dış mihraklar tarafından iyi bilinmelidir ki, şehit kanlarıyla sulanan bu vatanın her karış toprağı kutsaldır. Bu doğrultuda terörle mücadele kararlılıkla sürdürülmektedir. Bizlere düşen ise sağduyulu ve birlik içinde olmaktır.

Bu duygu ve düşünceler içinde tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, şehit düşen aziz kardeşimiz Miraç. Gürhan'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm milletimize sabırlar dilerim.”

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • irfan (6 yıl önce)
    yüreğimizi yakanların yüreği yansın allah mekanını cennet eylesin kahrolsun pkk ve işbirlikçi chpkk
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay aydın (6 yıl önce)
    rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • derviş (6 yıl önce)
    allah rahmet etsin. ailesine sabır versin ruhu şad olsun .
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (6 yıl önce)
    Şehidimize allahdan rahmet , acılı ailesine sabır dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Namaz hangi camide kilinacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan koyunoğlu (6 yıl önce)
    allah rahmet eylesin memleketimizin başı sağolsun tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum vatan sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • CENGİZ K.MARAŞLI (6 yıl önce)
    Ateş hepimizin yüreğine düştü böyle biline. Allah rahmet etsin Miraç’ıma ve bütün aziz şehitlerimize. Başımız sağolsun Allah ailesine sabrı cemil ihsan eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi YUMRUTEPE (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaAllah.
    0
    0
    Yanıtla
  • H.BEYEN (6 yıl önce)
    Güzel Kardeşim Miraç, Mekanın Cennet olsun.Allah sevenlerine sabır versin. Sen bize hakkını helal et. Sayenizde rahat uyuyorsak ne olur tüm şehitler, hakkınızı helal edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim (6 yıl önce)
    Sebep olanları Allah helak etsin. Şehidimizin ruhu şad mekanı cennet olsun ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf kul (6 yıl önce)
    rabbim rahmet eylesin.şehitler ölmez vatan bölünmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakup (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (6 yıl önce)
    Ateş hepimizin yüreğine düştü böyle biline. Allah rahmet etsin Miraç'ıma ve bütün aziz şehitlerimize. Başımız sağolsun Allah ailesine sabrı cemil ihsan eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (6 yıl önce)
    ALLAH rahmet eyleye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vefa (6 yıl önce)
    Yüce Rabbim den rahmet dilerim. Her sey vatan icin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    ONUN BUNUN MAŞALARI ICTIGINIZ SUYA YEDIGINIZ YEMEGE SOLUDUGUNUZ HAVAYA YAZIK KENDILERININ INSAN OLMADIKLARINI IYI BILIYORLAR ABD VE BATI USAKLARI SEHITLER ÖLMEZ AILESINE BÜTÜN VATANA ALLAH SABIRLAR VERSIN SEHITLER CENETIN EN GÜZEL YERINDE ALLAHIN RAHMETI SIZLERLE OLSUN ASKERE KURSUN ATAN KÖPEKLER SOYUNUZ KURUSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • Elbîstanlı 46 (6 yıl önce)
    Eğer ki Türkiye "Hisar" ve "Korkut" ismindeki iki adet alçak irtifa hava savunma sistemi kullanılmış olsaydı ne kilise roketler düşerdi nede bu canları kayberdik. Diyebilecek bir şeyimiz yok , Allah şehadetini kabul buyursun, Allah rahmet etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    MEKANI CENET OLSUN BIR ASLANA BIN CAKAL YINE AZ
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (6 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin şehitler ölmez vatan bölünmez Türk Milletinin başı sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafak (6 yıl önce)
    Rabbim ailesine sabırlar versin
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Nurlar içinde yatsın.Yakınlarının başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (6 yıl önce)
    Sayenizde adamız diye geziyoruz,hakkınız büyük makamınız büyük ne yapsak ne hakkınızı ödeyebiliriz nede o yüce makamınıza ulaşabiliriz.Ayyıldız bayrağın renginde kanınız canınız var ne gönüllerden ne göklerden inmeyeceksiniz.Vatan size minnettar Allah katında en ön saflardasınız mekanınız cennet olsun İnşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BAYRAKTAR (6 yıl önce)metin isimli kullanıcı yorumuna
    Amin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (6 yıl önce)
    Ciğerimize ateş düştü kardeşim ruhun şad, mekanın cennet olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.ailesine sabir versin.milletimizin başi sagolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • SinanA (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melekbabalı Melekbabalı (6 yıl önce)
    Cenabı Allah gani gani rahmet eylesin... Ailesine ve sevenlerine sabır versin, hepimizin başı sağolsun....
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed emin (6 yıl önce)
    Allah tüm sehitlerimizin mekanini cennet eylesin hepsi nur icinde yatsin ??
    0
    0
    Yanıtla
  • ORBİYOLOG (6 yıl önce)
    ”Vatan için ölmekse kaderim, böyle kaderin ellerinden öperim.” (Mehmet Akif Ersoy) ALLAH RAHMET EYLESİN. RUHU ŞAD OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar GÜZEL (6 yıl önce)
    Kocaeli Çayırovadan Şehidimizin Yakınlarına ,Sevenlerine Malatyalı Hemşerilerime Başsağlığı Diliyorum.Şehidimizin Makamı Kutlu, Mekanı Cennet Olsun. Saygılarımla :(
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Allah ailesine sabırlar versin.ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • arda (6 yıl önce)
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun "Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz"
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan doğan (6 yıl önce)
    Sizlere minnettarız hakkınızı nasıl ödeyeceğiz Allah mekanınızi cennet eylesin yıllarca ABD ve Siyonistlerin usakligini yapan satılmış teröristleri Allah kahrı perişan eylesin Allah ailene sabırlar versin şehit kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Sebep olanları Allah helak etsin. Şehidimizin ruhu şad mekanı cennet olsun ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • akif (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (6 yıl önce)
    Makamı cennet ruhu şad olsun...
    0
    0
    Yanıtla