SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Sil Baştan Planlama'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:11:42
'Malatya'ya Sil Baştan Planlama'
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, çözüm siyaseti üreten bir anlayışa sahip olduklarını ifade etti. 

30 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren Erkal, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, Ahmet Münir Erkal ile yıllarca birlikte çalıştıklarını ifade etti. 

Erkal'i yakından tanıdıklarını kaydeden Keskin, belediye başkan adaylarının hepsinin esnaflara yakın olduğunu dile getirdi.

Keskin, Erkal'e 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde başarılar dileyerek, "Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. Esnaflarımız ellerini vicdanlarına koyacak ve ona göre bir yol çizecek. Malatya büyükşehir oldu. Bu Malatya adına çok önemli. Malatya'nın en azından yarım asırlık geleceğinin planlanması bu dönemde yapılacak. Gelecek nesillere daha sağlıklı, yaşanılabilir ve huzurlu bir şehir bırakılmasını temenni ediyoruz" dedi.

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, Malatya'nın nabzının Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda attığını belirtti.

Esnafların çok önemli bir görev ifa ettiklerini dile getiren Erkal, esnaflarla iyi bir diyalog içerisinde olduklarını ifade etti.

"MALATYA SİL BAŞTAN PLANLANACAK"

Büyükşehir olması nedeniyle Malatya'nın planlamasının sil baştan yapılacağını kaydeden Erkal, "Malatya için tarihi bir başlangıç ve dönemeçtir. Bu nedenle planlama yapılırken, Malatya'nın sadece kent planlaması açısından, kuru bir fiziki planlama yapılmaması gerektiğini ifade ediyorum. Esnaflarımızdan gelen talepler dikkate alınarak Malatya'nın bir çekim, cazibe ve istihdam merkezi olmasına yönelik planlarında sistemin içerisine dahil edilmesinin çok önemli olduğunu vurguluyorum. Bu ilk bakışta zahiren genel yönetimin bir görevi olarak görünse de, yerel yönetim başkanlarının planlama sürecinde bu işi çok dikkatli bir şekilde önemli bir parametre ve veri tabanı olarak oda başkanı arkadaşlarımızla görüşerek, sistemin içerisine yerleştirmesi gerektiğini çok net bir şekilde vurguluyorum" ifadelerini kullandı. 

"KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ ESNAFA MUTLAKA DESTEK VERİLMESİ GEREKİYOR"

Malatya'nın yüz yıllık geleceğinin belirleneceği bir seçim süreci içerisinde olduklarını dile getiren   Erkal, büyükşehrin planlamasını istişare ve ortak akılla yapacaklarını belirtti.

Küçük ve orta ölçekli esnafların büyük sıkıntı çektiklerini kaydeden Erkal, "Esnaflar müthiş bir sıkıntı içerisinde. Son 3 aydır bu sıkıntının zirve yaptığı söyleniyor. Bu beni inanılmaz derecede üzdü. Çünkü küçük ve orta ölçekli esnaf, Türkiye'nin iktisadi yapısının orta direğini teşkil eder. Orta direk olmadığı zaman bu sistem yıkılır. 30 bin esnafın elini sıktım ve hepsinden şikayetler dinledim. Malatya'ya kirsel grupların da gelmesiyle beraber esnafların sıkıntısı daha da büyüyor. Onun için hem genel yönetim hem de büyükşehir yönetiminin mutlaka küçük ve orta ölçekli esnafa özel destekler vermesi gerekiyor. Küçük ve orta ölçekli esnafımızın korunması, ayakta kalması, büyümesi ve gelişmesi için iktisadi, sosyal ve belediye imkanları ölçeğinde Allah'ın izniyle her türlü gayreti göstereceğim" diye konuştu. 

Erkal, istişareye büyük önem verdiklerini kaydederek, "Sizlerle görüş alış verişinde bulunacağız. Sadece dostlar alış verişte görsün değil, gerçekten çözüm üreten bir mantıkla çalışacağız. Biz çözüm siyaseti üretmek istiyoruz. Dedikodu ve iftira siyaseti üretmek istemiyoruz. Malatyalılara iyi niyetle, hizmet edeceğiz. Bu anlamda Malatya'mıza hayırlı hizmetler yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Saadet Partisi olarak siyaseti inançları doğrultusunda yaptıklarını ifade etti. 

Asiltürk, büyükşehir olan Malatya'nın temellerinin doğru atılması gerektiğini belirterek, iyi bir kadroyla yola çıktıklarını ve hizmete talip olduklarını söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız