SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Son Golleri Üniversite Oldu"

0
Güncellendi - 2018-04-26 03:08:38
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’ya kurulması planlanan Turgut Özal Üniversitesi’nin Malatya’nın beklentilerini karşılamaktan uzak, içeriği ile hayal kırıklığı , kuruluş şekli ile şaşkınlık yarattığını savundu.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta AKP Grup toplantısında ‘ismini anmak istemiyorum’ diyerek bölüp Malatya’ya yeni üniversite olarak Turgut Özal Üniversitesi açacaklarını söylemişti. Hazırlanan yasa tasarısıyla İnönü Üniversitesi bünyesindeki Ziraat Fakültesi ile Su Ürünleri Fakültesi ve Battalgazi ve Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulları tüm varlıkları ve kadroları ile birlikte Turgut Özal Üniversitesi’ne devredildi. Yeni üniversitenin bünyesinde daha sonra Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi  kurulacağı açıklandı.

AKP Genel Başkanının İsmet İnönü ile ilgili yaklaşımını yaygın basında geniş yankı bulan sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba üniversitenin kuruluş yapısıyla ilgili de yazılı bir açıklama yaparak, Malatya’ya kurulacak ikinci üniversitenin 'AKP’nin Malatya’ya attığı son gol olduğunu' öne sürdü.

Ağbaba, Malatyalıların yıllardır kentlerine teknoloji ve teknik ağırlıklı bir üniversite kurulmasını, bölgenin başta kayısı olmak üzere gıda, tekstil,sanayi alanında ön plana çıkan özelliklerinin teknoloji ve  teknik ile bilimsel yönden gelişimini sağlamasını istediklerini , ancak bir kez daha hayal kırıklığı ile karşılaştıklarını ifade etti.

TABELA ÜNİVERSİTE OLMAKTAN ÖTEYE GİTMEZ

Bir üniversiteyi  bölüp, ‘yeni bir üniversite açıyoruz’ demenin acizlik olduğunu iddia eden Veli Ağbaba, “2 fakülte ve 2 MYO ile açılan üniversite tabela üniversitesi olmaktan öteye gidemez.Binlerce mezun üniversiteli işsize yenilerini eklemek için üniversite açıyorlar. Yıllardır seçim yatırımı olarak dillendirdikleri üniversiteyi de defalarca açtıkları fabrikalılara,hastanelere, TOKİ konutlarına benzettiler. Var olanı açmakta üstlerine yok. AKP’li siyasetçiler hangi yüzle vatandaşa ‘ikinci üniversite açıyoruz’ diyecekler merak ediyoruz .Yanı başımızdaki Gaziantep’e, Sivas’a teknoloji üniversiteleri açılırken, Malatya’nın ziraat fakülteleri ve MYO ları ile idare etmesini istemek olsa olsa Malatyalıların aklı ile alay etmektir” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • REALDREAM (5 yıl önce)
    Tamam bu MYO'rı yeni üniversiteye taşındı, sonrasında İnönü de olmayan Fakülteler açılmayacaksa sayın vekil haklı bu hakarettir yok devamı gelecekse bu şehrimiz için güzel. Doğru bir tanedir kimin söylediği hiçte önemli değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (5 yıl önce)
    Ağbaba sen de birseyi beğen arkadaşim...herşeye bir kulp takmada üstünuze yok...bu ülke senin partinin zamaninida gördü....insanlar ekmeği bile fiş ile aliyordu....simdi çöplere gidiyor malesef....bir projeyide allah icin beğenin...adam çalisiyor iste projeleriniz ile gelin bu millete içi boş olan kiskanç elestirilerle değil
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ali uludağ (5 yıl önce)
    baslangıc sorun olabilir ama sonucu mutlaka iyi olacaktır. ikinci üniversite malatyaya değer katacaktır. tefferruatını daha sonra açıklayacaktır kararı verenler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Saim Karaca (5 yıl önce)
    Değerli arkadaşlar ben olaya siyasi yönüyle yaklaşmıyorum.Tabii ki herkes fikrini ifade edecek.Önemli olan Malatya’mıza her yönüyle katkı yapacak T.Özal ismini iyi temsil eden bir üniversite olması.İnönü üniversitesi kurulurken de 2 ,3 fakülte ile kurulmuştu Hale’n eksikleri var.Yeni üniversite İnönü kampüsü içinden bir fakülteyi bünyesine katmıyor.Battalgazi’deki Ziraat,Su ürünleri ve birkaç MYO .İlk kuruluş aşaması böyle.Benim dediğim kurulduktan sonraki göstereceği performans .Bunun içinde öncelikle iyi rektör ve ekibi ,olayı sahiplenecek bürokratlar STK lar ve biz Malatyalılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (5 yıl önce)
    Teknik Üniversite açmadıktan sonra İnöni Üninersitesini bölerek yeni üniversite kurmuş olunmaz. Madem böyle olcaktı mevcut üniversiteyi dahada geliştirselerdi bundan çok daha iyi olurdu. Kalitesiz 10 tane üniversite olacağına kaliteli tek bir tane üniversite olması daha iyidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ali uludağ (5 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    hangi kriterlere göre dedin sen onu
    0
    0
    Yanıtla
  • Şöyle diyeyim Mehmet Bey İTÜ mi okumak istersin 19 Mayıs Üniversitesindemi okumak istersin. İşe girerken bile mezun olduğunuz okulu önemi çok büyük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)
    Ekmeğini ikiye bölüp İKİ EKMEĞİM oldu demek gibi birşey. Eğer Malatya için gerçek bir hizmet yapmak istiyorsanız. Turgut ÖZAL ın adına yakışır bir kampüs kurup hayırlı bir hizmet yaparsınız. Öğretim elemanı konusunda da İNÖNÜ üniversitesinden kaynak aktarabilirsiniz. 1. ve 2. organizeyi bölelim toplamda 4 organize sanayi bölgesi olsun. Nasıl ? Ardından EYYYY MALATYALI ESKİDEN 2. ORGANİZE VARDI ŞİMDİ DÖRDE ÇIKTIII. diye bizi aydınlatmış olursunuz. Hayaldi gerçek olduç
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ali uludağ (5 yıl önce)Ülkü KOÇAK isimli kullanıcı yorumuna
    bence faydalı olacak bir iş neden sorun olsun açıklarmısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Deniz (5 yıl önce)
    Ben veli bey gibi düşünmüyorum. Yeni üniversitenin malatyaya her yönden iyi geleceğini düşünüyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Yüzde yetmiş beş oy veren Malatya ya hem yazık hemde ayıp ediyorlar,beklenti bu değildi.........
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Vekiilim haklı. AK partinin sayın ve çok beceriksiz vekilleri Malatyaya ne yaptı? Durun size diyeyim: 1- Eski Devlet Hastanesini yıktı(çöşnük) Ne var ortada hiçbirşey. Normal saglık ocagı mantığıyla calısıyor. 2-Üniversite dediniz eski binalarda yandaş öğretim elemanları ile kadrolaşma 3- Trafik çilesine ne yaptınız 4- Kayısıya ne yaptınız 5- İşsizliğe ne yaptınız 6- FETÖ ile olan bağlantılarınızı sağır Sultan duydu sadece Ankara duymadı 7- Belediyelerde ve diğer kurumlarda şalalecilerden başka kimler var 8- Devletin malını kalıcı eser olarka bırakacağınız neler yaptınız 9- Turizme verilen önemi hiç demiyorum kısaca artık bu vekillerden bir tanesinin adaylığını istemiyorum kardeşim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Saim Karaca (5 yıl önce)
    Ben Ağbaba gibi düşünmüyorum.Önemli olan iyi bir rektör ve ekbi.Şehrin bürokratı,belediyeleri,Sivil toplum örgütleri organize sanayisi ile sahip çıkmasıyla iyi bir ivme yakalayacağını düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende tam Ağbaba gıbı düşünüyorum nıye? 15 tane yeni üniversite kuruluyor Malatya ile bırlıkte... hepsi bilim ve teknoloji Üniversitesi olarak yapılırken yada teknık üniversite yapılırken tek Malatya normal üniversite oluyor... bunu bana biri açıklasın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (5 yıl önce)Mehmet Saim Karaca isimli kullanıcı yorumuna
    o dediğin sivil toplum örgütleri, bürokratlar, belediyeler şmidiye kadar Malatyada yokmuydu, bugüne kadar ne yaptılar, Veli Ağbabayı severiz veya sevmeyiz ancak dedikleri doğru, mevcut üniversiteyi 2 ye bölmekle yeni birşey kazandırmıyor, yıllarca Malatyaya adam akıllı bir ytırım yapılmadı hep göz boyamak ve günü kurtarmakla geçiştirildi, olanlarıda elimizden aldılar, biraz gerçekçi olmak taraflı bakmamamk lazım, söz konusu Malatyaysa bunu siyasi alzeme yapmadan değerlendirmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • iyi rektör dediğiniz de kara bulutları dağıtacak bay olabilir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • ben ağbaba gibi düşünüyorum.al gülüm ver gülüm olmuş.yeni üniversite kurmuş olsalar anlarım.yeni öğrenci gelir esnaf rahat eder derdim.ama İNÖNÜ üniversitesini bölüp yeni üniversiteymiş gibi lanse etmek bizim aklımızla dalga geçmekten başka bişey değildir.
    0
    0
    Yanıtla