SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Takviye Yapabiliriz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:19:02
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) apsamında Malatya’ya verilen kontenjanın artırılmasını istedi. Bakan Çelik de, “Gerekli takviyeyi yapabiliriz” dedi. Ağbaba ayrıca geçici ve taşeron işçilerin sorunlarını da gündeme getirerek, Bakan Çelik’e “Çalışanlar sizden olumlu haber bekliyor” dedi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından TYÇP Kapsamında Malatya’ya sadece 500 kişi verilmesinin haksızlık olduğunu belirterek rakamın artırılmasını istedi. Ağbaba’ya cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise “Eğer gerçekten, sizin ifade ettiğiniz gibi, bir sosyoekonomik gelişmişlik düzeyinde daha fazla verilmesi gerekirken daha düşük bir rakam söz konusu ise buna bizzat baktırıp gerekli takviyeyi, artırmayı gerçekleştirebiliriz” dedi.

BELEDİYELER BEKLENTİ İÇİNDE

TBMM Genel Kurulunda konuşan Malatya Milletvekili Ağbaba,şu görüşlere yer verdi:          

“Sayın Bakan; İŞKUR Genel Müdürlüğünün toplum yararına programları çerçevesinde illere kontenjanlar verildi. Büyükşehir olan Malatya maalesef yine haksızlığa uğradı. Mardin 2.000, Kars 2.000, Yozgat 2.300, Bitlis, Burdur, Gümüşhane 1.000, Malatya'ya 500. Bunu vicdan kabul eder mi? Ayrıca, Erzurum'a daha az sayı verilmişti.Daha sonra Erzurum milletvekillerinin müdahalesiyle bu rakam 2.000'e çıkarıldı. Benim sizden talebim, ricam Malatya'da bu sayınızı artırmanız. Malatya'daki bütün belediyeler bu konuda çok beklenti içerisinde. Bu konuda gereğinin yapılmasını sizden bir Malatyalı olarak rica ediyorum.”

GEREKLİ TAKVİYEYİ YAPABİLİRİZ

Ağbaba’nın konuşmasının ardından değerlendirme yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise  “İŞKUR Malatya, TYÇP toplum yararına çalışma proje bazlı istihdamı gerçekleştiriyor. Bununla ilgili bazı düzenlemeler yaptık. Millî eğitimle endeksli okul döneminde yani 1 Ekimle birlikte 30 Hazirana kadar, ağırlıklı olarak millî eğitimde okullardaki ihtiyacı karşılamaya dönük bir proje ve illerin sosyoekonomik gelişmişlik durumları dikkate alınarak bu uğurda bir taksimat yapılıyor. Malatya ilimizde ki işsizlik oranı gelişmişlik düzeyi, birçok faktör dikkate alınarak dağıtım yapılıyor.Ben şu anda kaç rakam olduğunu bilmiyorum, siz söylediniz. Yani bu çerçevede değerlendirme yapıp bu taksim ediliyor. Eğer gerçekten, sizin ifade ettiğiniz gibi, bir sosyoekonomik gelişmişlik düzeyinde daha fazla verilmesi gerekirken daha düşük bir rakam söz konusu ise buna bizzat baktırıp gerekli takviyeyi, artırmayı gerçekleştirebiliriz.” İfadelerini kullandı.

GEÇİCİ VE TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNUNU ÇÖZECEK MİSİNİZ?

Ağbaba ayrıca kamuda çalışan geçici ve taşeron işçilerin sorunlarını da gündeme getirdi.

CHP Milletvekili Ağbaba konuyla ilgili yaptığı konuşmada Bakan Çelik’e  “kamuda çalışan geçici işçiler var -geçtiğimiz yıl da sormuştum- Devlet Demir Yollarında, şeker fabrikalarında birçok alanda çalışan geçici işçiler var, bunların kadro sorununu çözmeyi düşünüyor musunuz? Bir de, taşeron işçiler var, maalesef özellikle bu son dönemde artan taşeron işçiler konusunda bir çalışma yapılıyor mu? Herkes bu konuda sizden olumlu bir haber bekliyor.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız