SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Uyum Sağladı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü bünyesinde yürütülen elma adaptasyon çalışması kapsamında bu sene Granny Smith elma çeşidinde çok başarılı sonuçlar elde edildi. Ortalama 400-450 gramı bulan elmalarda, güneş yanıklığı sorununun hemen hemen hiç olmaması oldukça umutlu görüldü.

Konu ile ilgili açıklama yapan İşletme Şube Şefi Ziraat Yüksek Mühendisi Alaaddin Türkoğlu, Malatya’da kayısı ile beraber yetiştirilebilecek ya da kayısıya alternatif olabilecek meyve türleri ile ilgili Enstitümüzün uzun zamandan beri yoğun bir çalışma yürüttüğünü ve bu kapsamda birçok elma çeşidini denemeye aldıklarını söyledi.

Türkoğlu bu çeşitler arasında piyasa değeri en yüksek olan elma çeşidinin Granny Smith olduğunu söyledi. Bu elma çeşidinin pazarda 3 - 4 YTL’ye kadar alıcı bulabildiğini belirten Türkoğlu, “Biz bu çeşidi yetiştirmede başarı sağladık, hatta normalden çok daha iri elmalar elde ettik. 480 grama kadar elma yetiştirmeyi başardık. Bu çalışma ile Malatyalı çiftçilere iyi bir alternatif ürün daha sağlamış olduk” dedi.

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Islah ve Genetik Bölümü Başkanı Ali Recep Nazlı; yüzeysel kabuk yanıklığı zararı nedeni ile birçok yörede yetiştirilmesi, meyve kalitesinin korunması açısından zor olan bu çeşidin Malatya’da hemen hemen hiç etkilenmeden yetiştirilebilmesinin çok önemli bir başarı olduğunu söyledi. Nazlı bu çalışmanın yetiştiriciler için önemli bir sonuç sağladığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız