SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Vefa Borcumuz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-30 00:47:16
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türkiye'nin ekonomisini büyütürken, Türkiye'nin ticaretini büyütürken, Türkiye'nin ihracatını artırırken, Türkiye'nin yarı mamul ithalatını kolaylaştırırken, bizim Malatya'yı da büyütme gibi bir sorumluluğumuz var" dedi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından Hilton Oteli'nde kendisi onuruna verilen yemeğe katılan Tüfenkci, iş adamları ve sanayicilerle bir araya geldi.

Yemek davetinde konuşan Bakan Tüfenkci, "Bu iktidara geliş, diğerlerinden biraz daha farklı oldu. 7 Haziran'ı yaşayarak, 7 Haziran'da hem bizler hem iş alemi hem de uluslararası camia Türkiye'nin yönetilmesiyle ilgili; tek başına iktidar mı? yoksa koalisyon mu? tartışmalarına da esasında 7 Haziran'dan sonra ortaya çıkan tabloda gösterdi ki, Türkiye'nin tek başına iktidara ihtiyacı var. Tek başına iktidar, milletimizin 1 Kasım'daki tercihleriyle oldu. Ondan sonra kurulan 64. hükümet, reform hükümeti olarak kendini ifade etti. Türkiye'nin birikmiş özellikle 2015 yılından bu yana süregelen bir takım yapısal krizlere çözüm bulma adına reformları hızla hayata geçirme, seçim sattı mahallinde de milletimize vermiş olduğu sözleri teker teker yerine getirme adına hızlı bir çalışmaya başladık" dedi.

"Verdiğimiz sözleri hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz"

Tüfenkci, seçim meydanlarında verdikleri sözleri tutmaya ve hızlı bir şekilde yerine getirmek için Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçirilecek düzenlemeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Yasal düzenlemeler gereken icraatları da meclise hızlı bir şekilde sevk etmeye başladıklarını dile getiren Tüfenkci, sadece vaatlerin gerçekleştirilmesinin yetmediğini aynı zamanda bir takım yapısal reformları da hızlı bir şekilde meclisin gündemine getirmeleri gerektiğini belirtti.

Tüfenkci, "2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için bizim hızlı bir şekilde üretmemiz aynı zamanda hızlı bir şekilde pazarlara ürettiklerimizi ulaştırmamız, küresel pazarlarda rekabette bizim bir adım önde olmamız gerekiyor. Bununla ilgili bakanlığımızın üzerine düşen ne varsa yapmaya hazırız. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geniş bir alanda faaliyet gösteriyor. 2023 hedeflerine ulaşmada bakanlık olarak etkin bir rol oynayacaksak, 500 milyar dolarlık ihracatı tutturabilmek için sorumluluğumuz çok fazla. Özellikle de gümrüklerdeki yavaşlamayı ve gümrüklerdeki suiistimalleri önlemekte bizim birinci görevimizdir" diye konuştu.

"Bakanlığımızı online sisteme geçireceğiz"

Bakan Tüfenkci, gümrük kapılarını bir sene içerisinde online olarak izlemek için kendilerine bir hedef koyduklarını kaydederek, şunları söyledi: "Bakanlığımızı hızlı bir şekilde online sisteme geçirmek için hedef koyduk. İnşallah bir sene sonra bütün gümrük kapılarımızı biz Ankara'da online olarak izler, denetler ve aynı zamanda bu denetlemeler sonucunda şeffaflaştırarak, suiistimalleri önleriz. Hedefimiz bu ve bunu bütün kamuoyunun önünde de paylaştık. Altyapımız buna müsait. Ama insan kaynakları açısından da desteklenerek, bu hedefi yakalayacağız."

"İlin sinerjisini enerjiye ve yatırıma dönüştüreceğiz"

Malatya'nın sinerjisini enerjiye ve yatırıma dönüştürmek istediklerini dile getiren Tüfenkci, "Türkiye'nin ekonomisini büyütürken, Türkiye'nin ticaretini büyütürken, Türkiye'nin ihracatını artırırken, Türkiye'nin yarı mamul ithalatını kolaylaştırırken, bizim Malatya'yı da büyütme gibi bir sorumluluğumuz var. Bizim bu ilimize, bu topraklara gerçekten vefa borcumuz var. Bununla ilgili bütün Malatya milletvekillerimizle beraber, Malatya Büyükşehir Belediyesi ver ilçe belediyelerimizle beraber, sivil toplum kuruluşlarımızla beraber, biz bu sorumluluğu yerine getireceğiz. Sadece bir bakanın bu sorumluluğun altından kalkması mümkün değil. Eğer kalkamıyorsa, demek ki ilde birliktelikte, paylaşımda bir sorun var demektir. Ve ilin bu sinerjisini harekete geçiremiyor demektir. Onun için biz, bu sinerjiyi hep beraber birbirimize yardım ederek, birbirimizi destekleyerek, birbirimizi öne çıkartarak, bunu enerjiye ve yatırıma dönüştüreceğiz. Bunun için sizlerin görüşleri, fikirleri, uygulanabilir fikirleri çok önemli. Buralardan proje gelmezse, fikirler üretilmezse, Ankara'dan yapılan, pişirilen ve sunulanın hiçbir anlamı yok. Onun için önce bu projeleri ilimizin sahiplenmesi lazım. Yeni projeler üretmesi lazım. Biz sanayimizi, ticaretimizi, tarımımızı nasıl geliştiririz? Bununla ilgili her arkadaşımızın fikri çok önemli. Bunu kendi ferdi çıkarlarımızdan, şirket çıkarlarından çok  ilimizin çıkarlarını, buradaki insanlarımızın refah düzeyini artırmak, buradaki insanlarımızın gelişmişlik düzeyini artırmak ve buradaki insanların milli gelirden daha fazla pay alması noktasında her birimizin sorumluluğu var. Bizler buna açığız" şeklinde konuştu.

"Ankara'da farklı bir Malatya lobisi var"

Malatya'nın Ankara'da farklı bir lobisinin olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu dönem, geçen dönemlerden çok daha farklı bir Ankara'da Malatya lobisi var. Sadece kabinede bir bakan olarak ben Malatyalı olarak bulunmuyorum. Başka Malatyalı ya da Malatya'yla yakın ilgisi bulunan bakanlarımız var. Ondan da öte sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu gerçekten Malatya'yı önemseyen ve Malatya'yı AK Parti'nin omurga illerinden birisi olarak gören bir Başbakan. Bizden gidecek olan her olumlu ve pozitif öneriye sıcak bakacağını da ben biliyorum. Kuruluşundan beri Malatya'yı ayrı önemseyen ve Malatya'yı kalkınma noktasında elinden gelen gayreti gösteren Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan var. İnanın gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bu belki çok iddialı bir cümle. Ama ben şuna inanıyorum; hepimiz aynı yere vurursak, aynı şeyi söylersek sonuç almayacağımız hiçbir konu yok."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız