SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'ya Vefa Borcumuz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Tezcan, polis adaylarına tiyatro sanatçılarınca drama dersi verileceğini belirterek, dramanın teorik bilgilerin gerçek hayatta uygulanabilirliğinde etkin olduğunu söyledi.

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'nun 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı. Törene Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarıcoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Polis Akademileri Başkan Yardımcısı prof. Dr. Hasan Hüseyin Çevik, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Tezcan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, "Alt yapı çalışmalarının yanında, öğrencilerimizin teorik bilgilerini gerçek hayatta uygulayabilirlik düzeyine getirmek amacıyla etkin bir yöntem olduğuna inandığımız dramanın kullanılması için profesyonel tiyatro sanatçıları ile öngörüşmelerimizi tamamladık. Bu çerçevede öğrencilerimiz drama ile eğitilirken, aynı zamanda güzel sanatların farklı alanlarında bu işi profesyonelce yapan kişilerle çalışma olanağına kavuşmuş olacaklardır. Güncel hayatta sadece suç ve suçlu ile mücadelenin tek başına yeterli olmayacağını, aksine bu alanda sürdürülecek mücadele de akademik camianın katkısını da almanın gerekliliğine inanmaktayız. Pratik ve teori dünyanın bir birine besleyerek ve bir birini etkileyerek yapacakları üretimlerin daha rasyonel ve uygulanabilir nitelik taşıyacağını bilmekteyiz. Polisiye çalışmaların başarı yüzdesini arttırmak amacıyla akademik dünya ile teşkilatımız arasında işleyen koridorların oluşturulmasına önem vermekteyiz. Bu koridor vasıtasıyla her iki tarafın bir birini besler hale gelmesi ile polis teşkilatının verdiği hizmetlerin kalitesinde bir artışın olacağına inanmaktayız. Bu çerçevede yüksek okulumuzda bir araştırma merkezi oluşturduk. Araştırma merkezimizde ilk olarak 'Göçün suç üzerindeki etkilerini Malatya ve çevre illeri özelinde' enter-disipliner bir yaklaşımla incelemeyi öngörüyoruz. Bu konuda İnönü, ODTÜ, Koç, Ankara, Maltepe ve Bilgi Üniversitelerinden gelen uzmanlarla ilk çalıştayı gelecek ay içerisinde
gerçekleştirmeyi planladık. Böylece yaşadığımız Malatya'nın sosyal sorunlarını çözüm aşamasında, mütevazı ve samimi katkı niyetimizi somutlaştırarak vefa borcumuzu Malatya halkına ödeme gayreti içinde olmak istiyoruz" dedi.

Polis Akademileri Başkan Yardımcısı prof. Dr. Hasan Hüseyin Çevik, polis temel eğitiminin daha da geliştirilmesi için bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, bu çalışmanın yakında biteceğini söyledi. Çevik, "Önümüzdeki yıllarda Polis Meslek Yüksekokullarında eğitimin kalitesi artacaktır" dedi.

Vali Ulvi Saran, polis teşkilatını üstlendiği görev ve sorumlulukların daha da artığını söyleyerek , "Polislik mesleği bugün vatandaşla daha yakın iç içe olması zorunlu bir hale gelmiştir. Asayiş ve güvenlik hizmetinin özel sektör kaynakları ile karşılama ihtimali bulunmamaktadır" dedi.

Törende ilk dersi veren İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici, katılımcılara ve öğrencilere iletişim konusunda bilgiler aktardı.
Tören kokteyl ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız