SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Yakışacak'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni belediye hizmet binası (Belediye Sarayı) inşaatında incelemeler yaptı, çeşitli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Cemal Akın, basın mensuplarının 2009'da aday olup olmayacağı konusundaki sorusuna "Birşey söylersem manşet atarsınız. Daha 1.5 yıl var. Buradan belediyeye kadar gideceğimiz bile garanti değil. Onun için biraz bekleyelim. Hele o gün olsun. O güne çıkan canlar sağolsun. Adaylık partimizin ve genel başkanımızın bileceği bir iş. Görev verilirse kaçmayız. 1. dönemimiz bitinceye kadar bütün gücümüzle çalışacağız. " diye yanıt verdi. Belediye Başkanı, 22 Temmuz seçimlerinin sonucunu da, AKP'nin yaptığını yapacağını halka iyi anlatması sonucu aldığını bildirdi. Akın, Malatya'nın 120 bin dönüm olan mevcut yerleşim alanına 60 bin dönüm daha katacaklarını söyledi.

Akın'ın incelemelerine ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklama şöyle:

"Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılarak, yer tesliminin yapıldığı Yeni Belediye Hizmet Binası 2. Kısım İnşaat çalışmaları devam ederken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın, basın mensupları ile birlikte binadaki çalışmaları inceledi.

26 Temmuz Perşembe günü yapılan inceleme gezisine Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ile basın mensupları katıldı.

Kullanılacak olan malzemelerin seçimi ve kullanış şeklini belirlemek için hazırlanan örnek dairede basın mensuplarına bilgiler veren Belediye Başkanı Akın, söz konusu malzemelerde karar kılındıktan sonra müşavir firma olan dünyaca ünlü mimar A.Vefik Alp veya firmasında yetkili mimarların gelip incelemelerde bulunacağını belirtti. Akın, Yeni Belediye Hizmet Binası’nı Malatya’ya yakışır bir şekilde bitirerek, hizmete açacaklarını söyledi.

2004 yılında göreve geldiklerinde binanın 2. kısım inşaat ihalesinin yapıldığını, ancak ihaleye giren diğer firmaların şikayeti üzerine ihalenin Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildiğini, daha sonra tekrar kendilerinin ihaleye çıkarttıklarını, ihaleyi kazanan firma ile Belediye arasında doğan ihtilaflar nedeniyle karşılıklı mahkemelik olduklarını ve ihalenin tekrar feshedildiğini söyleyen Belediye Başkanı Akın, “ Biz burayı yeniden ihaleye çıkardık. İhaleyi Özlem inşaat kazandı. Bu firma Malatyalı bir firma. Bu binayı yapmak onlar için de fevkalade önemli. Kendi beldelerine, kendi şehirlerine hizmet etmenin gayreti içerisinde çalışıyorlar” dedi.

Başkan Akın, önümüzdeki yıl içerisinde binanın bitirilerek hizmete açılmış olacağını söyledi.

Hukuki sebeplerden dolayı 2. Kısım İnşaat İhalesi geciken Yeni Belediye Binası ile ilgili olarak, bazı çevreler tarafından binanın bitirilmeyeceği yönünde dedikodular yayıldığını belirten Başkan Akın, devlette devamlılığın esas olduğunu söyleyerek, “Biz; bizden evvel yarım kalmış işleri bitirmek ve halkımızın hizmetine sunmakla görevliyiz. Halkımız bizi bunun için seçti. Bizim de bitiremediğimiz hizmetleri bizden sonra göreve gelen arkadaşlarımız bitirecekler. Benden evvel 18 belediye başkanımız hizmet vermiştir. Belediye başkanlarımızın hepsine ben şükranlarımı sunuyorum. Aramızdan ebediyete göçmüş olanlara da Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Diğer Belediye hizmetleri ile ilgili olarak da kısa bilgiler veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Yeni Belediye Hizmet Binası karşısında çalışmaları devam eden Sümerpark’ın Malatya tarihinde ve bölgedeki şehirlerin tarihinde görülmemiş bir park olacağını söyledi.

Beydağı eteklerinde 60 bin dönümlük arazinin imara açılması için çalışmaların devam ettiğini ve 2008 yılı başında bu çalışmaların biteceğini kaydeden Başkan Akın, “1924 yılında Belediye olan Malatya, 2004 yılına kadar 120 bin dönüm arazi üzerinde şekillenmiş. Biz hizmet süremiz içerisinde 60 bin dönüm araziyi imarlı hale getirerek, Malatya’yı % 50 genişletmiş olacağız” dedi.

Görev süresi içerisinde 2 adet araç alt geçidi yapılarak hizmete sunulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Akın, alt geçitlerin devamı olan ve ulaşım planlamasında en büyük yeri tutan Çevreyolu üzerine yapılacak olan Köprülü Üst Geçitler ile ilgili olarak da, “Çevre yolu üzerine 1150 m uzunluğunda köprülü üst geçitler yapacağız. Bu konuda sanat yapıları, kamulaştırmaları Malatya Belediyesi’ne, inşaatı da Bayındırlık Bakanlığı’na ait olmak üzere yazışmalarımız tamamlandı. Zannediyorum Karayolları Genel Müdürlüğü 21 Ağustos tarihinde ihalesini yapacak. Ve bu yıl inşaatlara başlanmış olacak. O zaman trafik hususunda fevkalade bir rahatlama meydana gelecek. Buna ilaveten yapacağımız hizmetler birbirini takip edecek” şeklinde açıklamalarını tamamladı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız