SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'ya Yakışır Başarı''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye derecesi elde eden öğrenci ve öğrencileri kabul eden Vali Ulvi Saran, öğrenci ve öğretmenlere ödül verdi.

Valilikte düzenlenen ödül törenine, Vali Ulvi Saran, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Fen Lisesi Müdürü Murat Dönmez, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Kaya Kaya, Fen Lisesi Okul Aile Derneği Başkanı Necip Duman, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Vali Ulvi Saran, öğrencilere altın, öğretmenlere ise kalem hediye verme programında yaptığı konuşmada, "Bu sonuçlar, Malatya adına son derece sevindirici, anlamlı ve gurur vericidir. Özellikle TÜBİTAK'ın yarışmalarında daha bilimsellik öne çıkıyor. Malatya her zaman kendine yakışır şekilde başarı gösteriyor. Başarıların devamını dilerim" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin öğretmenlerini de tebrik eden Vali Saran, "Öğretmenler öğretir, öğrenciler ise öğrenir diye bir söz vardır. Bir çalışmanın mutlaka tamamlayıcı unsurları var. Öğretmenlerin de tamamlayıcı unsur çabasında öğrenciler başarı elde etti. Herkesi tebrik ederim" şeklinde konuştu.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Malatya 1'ncisi ve Türkiye 27'ncisi olan Malatya Fen Lisesi öğrencisi İbrahim Güven, Bilim ve Sanat Merkezi'nden Mustafa Gül ve Hasan Güloğlu isimli öğrencilerin, Bayram Güngör ve Yakup Tuncel isimli proje danışmanı öğretmenleri koordinatörlüğünde katıldıkları TÜBİTAK orta öğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasında tarih dalında, "Bir tescil çalışması örneği Malatya Battalgazi'de bulunan tescilsiz tarihi eserlerin belirlenmesi ve tescili" konusuyla Türkiye birincisi, Fen Lisesi'nde ise Ece Selvi ve Merve Güngör isimli öğrenciler ile danışman öğretmenler İlyas Dal ve Seyit Çetin'in koordinatörlüğünde katıldıkları TÜBİTAK orta öğretim öğrencileri arası Matematik yarışmasında "Üçgende altın kesen" adlı proje ile Türkiye 3'ncüsü olmuşlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız