SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Yakışır Yapı Yapılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye, meclis toplantısı ve Hal'in bulunduğu alanın da satışı dahil olmak üzere yöneltilen soru ve eleştiriler üzerine bir açıklama yaptı.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"3 Nisan 2008 tarihinde, basın yayın organlarında Belediyemiz’in hizmet, uygulama ve alınan kararlarıyla ilgili birtakım iddialar yer almıştır.

İddialarla ilgili olarak:

1- 5393 sayılı Belediyeler Kanununun 22. maddesinin son fıkrasında ‘Alınan kararlar bir sonraki Meclis Toplantısında üyelere dağıtılır’ denilmektedir. Dolayısıyla yapılan işlem kanunidir.

2- 37 üyesi bulunan Belediye Meclisimiz, her ay tamamına yakın üyelerin katılımıyla toplanmaktadır. Ancak toplantı başladıktan sonra ilerleyen saatlerde bazı üyelerin değişik ihtiyaçlardan dolayı dışarı çıkıp, tekrar toplantıya katılmaları benzer toplantılarda da olabilmektedir.

Meclis Başkan Vekili’nin toplantıya başkanlık etmesiyle ilgili olarak, yasa, Başkan Vekili Başkanlığında Meclis, gündemindeki konuların görüşülerek karara bağlayabileceğini belirtmektedir.

3- 05.03.2008 tarihli Belediye Meclisi’nde alınan kredi yetkisi; Belediyemizin bazı yatırım ve hizmetleri ile cari harcamalarından doğan ödemelerin karşılanmasında kullanılmak üzere alınan bir yetkidir.

4- Daha önceki açıklamalarda da belirtildiği gibi alınan kararla yapılmak istenen hizmet ve yatırımların hızlandırılmasının yanı sıra Malatya’nın gelecekteki su ihtiyacını karşılamak için Aksu kaynağının ve Değirmendere suyunun Malatya’ya içme suyu olarak getirilmesi çalışmaları ile ilgilidir. Yetki, hizmetlerin teminine dairdir.

5- Söz konusu alanın satışı ile ilgili olarak, gerek ulusal, gerekse de mahalli basında ihale ilanı yayınlanmıştır.

Hal esnafının mağdur edilmesi söz konusu değildir. Bu konudaki çalışmalar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı ve ilgililerle görüşülmüştü. Daha önceden imarda yeni hal binasının yeri belirlenmişti. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek, Avrupa standartlarında, daha modern ve daha estetik bir Hal Binası yapılarak esnafımızın hizmetine sunulacaktır.

İhale ilanı ve şartnamede satışı yapılacak olan yerler açık bir şekilde belirtilmiştir.

Diğer bütün yatırım ve hizmetlerde olduğu gibi bu karar ve projelerde de Malatya ve Malatyalılar’ın menfaatleri düşünülmüştür.

6- Bilindiği gibi satışa çıkarılan alanın muhammen bedeli KDV hariç 45 milyon YTL’dir. Söz konusu bu alana Malatya’ya yakışır, Malatya’nın standartlarını yükseltecek bir yapı yapılacaktır. Ayrıca buraya yapılacak olan proje istihdam da sağlayacaktır.

Kamuoyuna Duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız