SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Yeni Bir Park Daha..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin son bir yılın en önemli hizmetlerinden biri olan Yeşiltepe Çocuk Parkı ve Trafik Eğitim Merkezi’ni halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen bir törenle hizmete açtı. Belediye Başkanı Cemal Akın, parkın Yeşiltepe'nin prestiji olacağını söyledi..

Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve kısa sürede tamamlanmasına karşın kış şartları nedeniyle açılışı ertelenen 16 dönümlük alan üzerine kurulu Yeşiltepe Çocuk Parkı ve Trafik Eğitim Merkezi’nin hizmete girmesi nedeniyle 11 Mayıs 2005 Çarşamba günü bir tören düzenlendi.

Eski Hayvan Pazarı’nın yerine inşa edilen park içinde yapılan tören, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Tepebaşı, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKK Başkanı Ali Evren, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Hakan Yılmaz, Muhtarlar derneği Başkanı Mustafa Eren, Köy ve mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar ve yoğun bir vatandaş kitlesinin katılımı ile gerçekleşti.

Mehter Takımı konseriyle başlayan törende ilk olarak Yeşiltepe Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Ulukaya konuştu. Yeşiltepe’nin 8 mahalleden oluştuğunu ve 30 bin nüfusa sahip olduğunu belirten Ulukaya, “Yeşiltepe yıllardır gereken hizmetleri alamamıştı. Ancak son bu dönemde bölgemize hizmetler gelmeye başlamıştır. Yapılan bu park çok güzel bir park. Belki de Malatya’da böyle bir park yok. Belediye Başkanımıza minnettarlığımızı bildiriyorum” şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi. Muhtar Ulukaya, yapılan hizmete teşekkür ettiklerini, Yeşiltepe’nin ihtiyaç duyduğu diğer hizmetlerin de kısa sürede alınacağına inandıklarını söyledi.

Törende daha sonra Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Malatya Şube Başkanı Vahdettin Mumcu konuştu. Mumcu, Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince bu tip okul öncesi çocuklara ve ilköğretim öğrencilerine trafik bilgisi verebilecek parkların İl Özel İdareleri ve Belediyeler tarafından ortaklaşa yapılması gerektiğini, ancak bu parkın sadece Malatya Belediyesi tarafından yapıldığını belirterek, tesisin kısa sürede yapılarak hizmete girmesinden dolayı Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür etti.

Törende son olarak Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın konuştu. Belediye Başkanı H. Cemal Akın, göreve geldikleri günden bu yana Malatya’nın sağlıklı, planlı gelişmesine, çevre ile barışık kalkınma modelinin uygulanmasına, halkın şiddetle ihtiyaç duyduğu sosyal aktivite alanlarının üretilmesine ve yeşil alanların çoğaltılmasına önem verdiklerini belirterek, Yeşiltepe Çocuk Parkı ve Trafik Eğitim Merkezi’nin de bu anlamda önemli bir hizmet olduğunu kaydetti.

Sümerbank İşçi Evleri alan üzerine kurulacak 110 dönümlük Sümerpark rekreasyon alanı projesinin artık uygulama safhasına geldiğini belirten Akın, Meyvecilik Araştırma Enstitisü’nün yaklaşık 300 dönümlük arazisinin de belediyeye devrinin sağladıklarını, bu alanın da park ve yeşil alan olarak Malatya halkının ortak kullanımına sunulacağını söyledi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, konuşmasında, araç alt geçitleri, belediye hizmet binası ve doğalgaza ilişkin son gelişme ve çalışmaları özetledikten sonra, Yeşiltepe Çocuk Parkı ve Trafik Eğitim Merkezi’ne ilişkin bilgi verdi.

Hizmete giren tesisin 16 dönümlük geniş bir alan üzerine inşa edildiğini belirten H. Cemal Akın, “ Bu tesis Yeşiltepe’nin çehresini değiştirecek, güzelleştirecek ve binlerce vatandaşımızın ikamet ettiği bu semtin prestiji olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Akın, dinlenme mekanları, çocuk oyun alanları, futbol sahası, gözetleme kulesi, fiskiyeli havuzları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile son derece çağdaş bir park olarak hizmete giren tesis sayesinde Yeşiltepe’nin şehircilik anlamında zenginleşen bir belde olacağını kaydetti.

Başkan Akın, tesisin en önemli ve diğer parklardan ayıran yanının içinde barındırdığı Trafik Eğitim Merkezi olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu :

“ Trafik kazalarında her yıl binlerce vatandaşını kaybeden, binlercesinin ise sakat kalmasına sahne olan Türkiye’de trafik eğitimi ve kurallara uyma bilincinin çocuk yaşlardan itibaren verilmesi bir zorunluluk halini almıştır. Bu düşünce ile, tesisin içinde çocuklarımıza trafik eğitimi verecek birimler kurulmuş, ayrıca akülü araçlarla verilecek pratik trafik eğitimi için Trafik Eğitim Alanı ve Pisti düzenlenmiştir. Çocuklarımız hem oynayacak eğlenecek, hem de trafik eğitimi alacaktır. Büyüklerimiz ise, sağlıklı bir ortamda dinlenme, gezme ve spor yapma imkanı bulacaktır”

Belediye Başkanı Akın, tesisin projesinin kendilerinden önceki dönemde yapıldığını, yeni dönemde ise projenin hayata geçirildiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmalarının ardından Yeşiltepe Parkı ve Çocuk Trafik Eğitim Merkezinin açılışı yapıldı ve park törene katılan davetliler tarafından gezildi.

Törende, Trafik Eğitim Pistinde ise ilköğretim okulu çocukları, trafik polislerinin gözetiminde akülü arabalar ile sürüş gerçekleştirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız