SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Yolculuk" Sergisi

A- A+ PAYLAŞ

İkisi Sivaslı biri de  Malatyalı olan 3 ressam tarafından yapılan ve çoğunluğunu Malatya’nın eski ve yeni yapılarının yer aldığı  resim sergisi açıldı.

Malatya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen ve Malatyapark  AVM’de açılan "Malatya'ya Yolculuk" adlı resim sergisinin açılışına, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) başkanı Ali Evren, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Belediye Basın Yayın Müdürü Cemal Aslan, Kütür Yaşam Derneği yöneticileri ile çok sayıda sanat sever katıldı. Malatyapark AVM Genel Müdürü Ali Günaçar, bazı daire müdürleri ile basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Başkan Çakır, “ Belediye olarak kültürel etkinliklerin yanı sıra resim fotoğraf gibi sanatsal ürünlerin sergilendiği bir kültür ve sanat merkezi kurma projemiz son aşamaya geldi” diyerek kültür ve sanat merkezi projesini açıkladı. 

 
 
Ressam Arif Sayyar, Burçak Çelik ve Dilek Özdemir tarafından yapılan 48 adet yağlı boya tablo çalışmasının yer aldığı serginin açılışında bir konuşma yapan fotoğraf sanatçısı Burçak Çelik, Cumhuriyet tarihimizde önemli bir yer tutan ve Malatya kültürünün de bir parçası olan TCDD'nin, sergide önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Demiryollarının serginin çıkış kaynağını oluşturduğunu ve 'Malatya'ya Yolculuk' ismini aldığını kaydeden Özdemir, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
Malatyapark AVM Müdürü Ali Günaçar ise, kurum olarak sanata ve sanatçıya değer verdiklerini ve bu tür sergilere her zaman ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.
 
TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker ise serginin Malatya için güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, değerli çalışmaların olduğunu söyledi. Ülker, sergide trenlerin yer aldığını aktararak, trenlerin kültür ve sanatımızda önemli bir yer aldığını söyleyerek, Türkü ve şarkılarda insanların hasret ve sevgilerini trenlerle ifade ettiğini kaydetti. 
 
Aslen Sivaslı olan ve Malatya’yı çok sevdiklerini söyleyen ressamlar Dilek Özdemir ve Arif Sayyar, “ Kültürü, tarihi ve modern yapılarıyla birlikte yetiştirdiği insanları ile Malatya bizim için çok önemli. Bu sevgimizi fırçalarımızla tuvallere aktardık.”  dediler.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi'nin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere ayrı bir önem verdiğini söyleyerek “  Çok güzel bir çalışma. İlimizde,  sanatın ve sanatçının yeterli desteği ve ilgiyi görmediği bilinen bir gerçek, bu doğrultudan hareketle sanatçıların sanatlarını sağlıklı ortamlarda yapabileceği ve sergileyebileceği ve kültürel etkinliklerin de yapılacağı bir merkez oluşturma projemiz son aşamaya geldi. Belediye olarak kentimizin sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri destekleyeceğiz” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak, eserler gezildi.
 
Serginin açılışı sırasında sanatçılar tarafından Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yağlı boya portresi, Çakır'a hediye edildi.
AVM giriş katında açılan ve 6 Temmuz tarihine kadar açık kalacak olan "Malatya'ya Yolculuk" Resim Sergisi'nde 48 tablo yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız