SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Beğendiler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:12
A- A+ PAYLAŞ
 
Güney Kore’nin önde gelen medya ve turizm sektörü temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin genel organizasyonu ve sponsorluğunu üstlendiği tanıtım turunun Malatya ayağının tamamlandığı bildirildi.
 
 
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Ev sahipliğini Malatya Valiliği ve Fırat Kalkınma Ajansının üstlendiği organizasyonda; 15 kişilik Koreli heyette 8 tur acentesi (6 paket tur, 2 inanç turu), 1 tur operatörü, 1 PR (halkla ilişkiler) şirketi ve 5 medya temsilcisi yer aldı. Medya temsilcileri arasında Kore’nin en popüler günlük gazetelerinden 2,2 milyon tirajlı Dong A Ilbo, 800 bin’er tirajlı Kookmin Ilbo ve Seoul Shinmun yanı sıra, haftalık yayınlanan Travie ve aylık yayınlanan Paper, Kore’nin takip edilen en önemli gezi dergilerinden ikisinin muhabirleri de heyette yer aldı. Heyet ilk gün Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi ziyaretinin ardından, Malatya Müzesi, Aslantepe Höyüğü, Ulu Camii, Battalgazi Kültür ve Sanat Sokağı'nı gezdi. Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayındaki atölyelerde geleneksel sanatlarımızla tanışan Koreliler Türk Halk Müziği'ni dinleme fırsatı buldu. 2. Gün Levent Vadisi, Darende’de Somuncu Baba Camii ve Müze gezisinin ardından Güney Koreli heyet Tohma Çayı üzerinde eşsiz doğa eşliğinde rafting heyecanını yaşadı. Darende gezisi kanyon yürüyüşü ve Günpınar Şelalesi ziyareti ile sona erdi” denildi.
 
“Etkinliğin son gününde Fırat Kalkınma Ajansı'nda değerlendirme toplantısı düzenlendi. Gezi ile ilgili değerlendirmelerin alındığı toplantıda, Güney Kore heyetinin ortak izlenimi, Malatya’nın eşsiz doğal bir güzelliğe sahip olması yönündeydi. Özellikle Levent Vadisinde oluşturulacak trekking rotaları ile doğa turizmine büyük katkı sağlanacağı ifade edildi. Malatya'nın turizm potansiyelini gerçekleştirebilmesi için farklı dillerde daha fazla rehber, broşür ve haritaya ihtiyacı olduğu ve tanıtımda internetin etkin kullanılması gerektiği de toplantıda dile getirilen diğer önemli hususlar arasında yer aldı” denilen açıklamada, heyetin Nemrut’u ziyaret ederek Şanlıurfa’ya geçtiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız