SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'MALATYA'yı Beğenmiyorlar!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu'na üye seçerken, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'ne ise Şehit Orgeneral Eşref Bitlis isminin verilmesi için tavsiye kararı aldı.

Ocak ayı çalışmalarını sürdüren İl Genel Meclisi, Meclis başkanı Naci Şavata başkanlığında yaptığı toplantıya Denetim Komisyonuna üye seçimi ile başladı. Seçimde Denetim Komisyonuna Mehmet Ali Doğan, Abdurrahman Kızıl, Kamil İnbaşı, Nuri Karakuş ve Mustafa Demirtaş seçildiler.

CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç'ün seçimin usulsüz yapıldığı iddiasına karşı ise Meclis Başkanı Şavata, İl Genel meclisi Yönetmenliğindeki seçimlerin nasıl yapılacağına dair maddeyi okudu.

Toplantıda Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunda görüşülüp karara bağlanan "Malatya Kongre ve Kültür Merkezi" adının "Şehit Orgeneral Eşref Bitlis" olarak isimlendirilmesi ile ilgili rapor görüşülerek kabul edildi.

Toplantıda Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'ne isim verilmesi konusunda sadece tavsiyede bulunabileceklerini söyleyen Meclis Başkanı Naci Şavata, “Ben inanıyorum ki, Malatya halkının sağduyusu, Malatya kamuoyunun vicdanı en iyi kararı verecektir. Zaten belediye tarafından oraya da isim verilmiş’ dedi.

Toplantıda Altay Kışlası'nda yüzücü köprücü eğitimlerinin Kışla içerisinde icra edilmesi maksadıyla eğitim göleti yapılması için Özel idare tarafından sondaj yapılması talebi kabul edildi.

İl Genel Meclisi'nde Akçadağ Belediyesi'nin mezarlığa sulama suyu için sondaj kuyusu açılması, Kale Belediyesi'nin Ziyaret Tepesi'ne sulama suyu için sondaj kuyusu açılması talepleri de kabul edildi.

Öte yandan toplantıda İller Bankası'ndan İl Özel İdaresi'ne 2010 yılı için alınan 10 milyon TL tutarındaki krediden geriye kalan 3 milyon TL'nin 2011 yılında projesi hazır olan işlerde kullanılması teklifi de kabul edildi.

FOTO: Yapımı büyük ölçüde tamamlanan ancak açılışı henüz yapılmayan kültür merkezinin girişinde "Malatya Kongre ve Kültür Merkezi" yazısı yeralıyor. İGM'nin üyeleri, bu ismi beğenmiyor!.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız