SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı Böyle Gördünüz mü?..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalılar, akşam saatlerinde ana caddelerde sadece "devlet büyüğü ziyareti" ve "sokağa çıkma yasağı" günlerindeki manzarayla karşılaşınca, ne olduğunu anlamaya çalıştılar.

ARAÇ TRAFİĞİ OLMAYAN CADDELER!..
Fuar ve Kayısı Festivali ile ilgili organizasyon dönemi; kente asılan tüm afişler, yapılan duyurularda 13-17 Temmuz olarak bildirildiği için, son anda organize edilen 12 Temmuz akşamı kortejinden, vatandaşların çok büyük bir bölümünün haberi yoktu.

Saat 20.00'de başlayacak kortej yürüyüşü öncesi; Öğretmenevi'nden Atatürk Anıtı'na kadar olan bölümde İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi ile buralara bağlantılar trafiğe kapatılmıştı.

Malatya'nın son yıllarda aşırı artan motorlu araç sayısı ile özellikle akşam saatlerinde tam anlamıyla bir keşmekeş haline gelen, trafik yoğunluğu yüksek ana caddelerinde, polis araçları dışında araç göremeyen vatandaşlar, hayli şaşırdılar. Kimisi, ertesi günkü kutlamalarla bağlantılı bir "devlet büyüğü" ziyareti olduğunu düşünüyor, güvenlik nedeniyle yolun kapatıldığı yorumunu yaparken, kimisi de Valilik önünde herhangi bir hareket görmediği için, esas nedeni anlamaya çalışıyordu.

İLGİNÇ BİR DİYALOĞ..
Malatyahaber.com muhabiri, Ziraat Bankası önündeki kavşakta "yola araç sokmamakla görevli" bir trafik polisi ile iki genç arasında geçen ilginç diyaloğa tanıklık etti.

Gençler, yanına yaklaştıkları trafik polisine sordular:

-Memur bey, ne iş bu? Niye caddede araba yok?

-Siz Malatyalı değil misiniz? Kayısı Bayramınız var ya!..

-Ha öyle mi?..

FOTOĞRAFLAR: Bu fotoğraflar, saat 19.30 ile 20.15 arasında, Kortej geçişinin yapılacağı kentin en merkezi noktalarında çekildi. Malatya'nın pek sık görülen bir görüntüsü değil, bu fotoğraftaki görüntüler.. Belediye, İnönü Kapalı Çarşısı, Ziraat Bankası ve PTT civarı görüntüleri böyleydi, 12 Temmuz akşamı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız