SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Büyütürsek Türkiye'yi Büyütmüş Oluruz"

0
Güncellendi - 2017-04-10 04:21:36
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte artık ekonomiyi şaha kaldırmak istiyoruz. Her yıl 1 milyon genç, iş gücüne katılıyor. Her yıl 1 milyon insana biz yeni iş ve aş bulmamız lazım. Yeni üretim sahaları ve fabrikalar yapmamız lazım" dedi.

‘Üreten Türkiye Konuşuyor’ toplantısına katılmak üzere Bursa’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kredi ve Yurtlar Kurumu Orhangazi Erkek Öğrenci Yurdunda öğrencilerle, Tarihi Çarşı ve Tarihi Hanlar Yönetimiyle ve son olarak da Malatya Darendeliler Derneği üyeleriyle bir araya gelen Tüfenkci, Bursa’nın, hem tarihin hem de ticaretin başkenti olma özeliğiyle köklü bir geleneği sürdürmekte olduğunu söyledi. Tüfenkci, “Sanayi ve ticaret birlikte gelişmelidir, büyümemiz böylece daha da ivme kazanacaktır. Bursa’yı, Malatya’yı büyütürsek Türkiye’yi büyütmüş oluruz. Dolayısı ile bölge bölge il il Türkiye’yi geliştirmek adına bizim daha da hızlanacağımız, etkin kararlar alacağımız istikrarla büyüyeceğimiz bir dönemi yakalamak istiyoruz. 2016 yılında yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen yüzde 2,9 oranında büyüme ile kapattık. Terör örgütleri de sıraya girmişler gibi, sürekli saldırılarda bulunarak Türkiye’yi yıldırma, iradesine ve büyümesine ipotek koymaya çalışıyorlar” dedi.

Bakan Tüfenkci, “2017 yılına güçlü bir başlangıç yaptık. Hem ihracatımız, hem de imalat sanayimiz artış eyleminde. 2017 sıkıntı olmaz ise biz bu büyüme oranlarını orta vadedeki yüzde 4,5’un üzerinde 2018’e taşırız. Bizim daha fazla iş, daha fazla aş, daha fazla ekmeğimizi büyütmenin derdindeyiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte artık ekonomiyi şaha kaldırmak istiyoruz. Her yıl 1 milyon genç, iş gücüne katılıyor. Her yıl 1 milyon insana biz yeni iş ve aş bulmamız lazım. Yeni üretim sahaları ve fabrikalar yapmamız lazım" diye konuştu.

Bursa, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mustafa (6 yıl önce)
    Konumuz,evetmi,hayirmi,ulkenin,cumhuriyeti n Demokiresin,,gelecegi,icin,hayir,hayir,diyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Hasan Erkoç 'la büyütürsünüz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (6 yıl önce)
    ELİNİZİ KOLUNUZU TUTAN MI VAR SN. TÜFENKÇİ? MALATYAYI BÜYÜTMEK İÇİN İLLE DE TEK ADAM İLLEDE PARTİLİ CUMHURBAŞKANI OLUNCA MI MALATYA BÜYÜYECEK. BİRAZ ANAYASANIN NE GETİRDİĞİNİ, NE GÖTÜRDÜĞÜNÜ ANLATIN MİLLETE. ÇOK KOMİK OLUYORSUNUZ. YAKIŞMIYOR. ANCAK, SÖYLEDİKLERİNİZİ YİYEN VAR. BUNU SİZDE BİLİYORSUNUZ. AMA YAKIŞMIYOR.
    0
    0
    Yanıtla