SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı Çağırmadı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:55
Malatya'yı Çağırmadı
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Doğu ve Güneydoğu'daki 13 ilden partili milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanları, il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla yaptığı istişare toplantısına Malatya'dan davet edilen olmadığı bildirildi. Coğrafi olarak Doğu Anadolu bölgesinde bulunan Malatya'nın milletvekili ve diğer partili yöneticilerinin toplantıya davet edilmemesi, Malatya'nın "bölgesel hassasiyetler" konusunda sorunlu bir il olarak görülmediği yorumuna neden oldu.

Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan 'AK Parti Milletvekilleri, İl Teşkilatları Değerlendirme ve İstişare Toplantısı' sona erdi. Toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik toplantıya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Sayın Başbakanımızın başkanlığında 4.5 saat süren bir toplantı yapıldı, bu toplantıya ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu'nun 13 vilayetinden katılım gerçekleşti, yaklaşık 100 kişi katıldı" diyen Çelik, "Sözünü ettiğim vilayetlerden milletvekilleri, AK Partili belediye başkanları, il başkanlarımız, kadın kolu ve gençlik kolu başkanlarımız katıldı, bir de söz konusu illerin koordinatörlüğünü yapan diğer illerden milletvekilleri de vardı" şeklinde konuştu.

Bu toplantının ilk toplantı olmadığına dikkat çeken Çelik, toplantının Kızılcahamam kampının ardından gerçekleşmesi gerektiğini fakat gündem yoğunluğu nedeniyle bugüne kaldığını belirtti. Bugün gerçekleşen toplantının daha geniş katılımla gerçekleştiğini ifade eden Çelik, "Doğu ve Güneydoğu ile sınırlı kalmayacak. Çünkü bütün illerle ilgili genişletilmiş il başkanları toplantısı yapıyoruz, orada 400-500 insan bir araya geldiği zaman bazı meseleleri yuvarlar masa etrafında tartışma, isteyen herkesin söz almasını gerçekleştiremiyoruz. Bu tür daha dar kapsamlı toplantılarla sadece Doğu ve Güneydoğu'ya mahsus değil ama bütün bölgeleri, farklı il gruplandırmaları yaparak bu tür toplantılara devam edeceğiz" dedi.

Toplantıda bütün meselelerin gündeme getirildiğini ifade eden Hüseyin Çelik, "Özellikle Kürt meselesiyle ilgili olarak, Doğu ve Güneydoğu'da olup bitenlerle ilgili olarak, terör örgütünün faaliyetleri ve tehditleriyle ilgili olarak, buna karşı olarak AK Parti teşkilatlarının hareket tarzıyla ilgili olarak, söylem birliğiyle ilgili olarak bütün meseleler dile getirilmiştir. Sonra Sayın Başbakan tarafından genel bir değerlendirme yapılmıştır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız