SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Çok Sevdim"

0
Güncellendi - 2019-12-03 02:10:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından yürütülen Come and Join Us/Gel Katıl Bize projesi çerçevesinde Fotoğraf Sanatçısı-Yazar Cenk Gençdiş Malatya’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Cenk Gençdiş, MAFSAD’ta yapılan programda öncelikle sokak fotoğrafçılığının incelikleri üzerinde durdu. Daha sonra katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı. 30 yıldır fotoğrafla uğraştığını söyleyen Cenk Gençdiş katılımcılara “Holi Festivali” ve “Jaipur” adlı iki adet fotoğraf gösterisi gerçekleştirdi. Kitaplarını imzaladı. Ertesi gün yaklaşık on kişilik bir grupla Bakırcılar Çarşısı, Balıkçılar Çarşısı, Mini Hal, Ayakkabı Tamircileri Çarşısı ve Tellal Pazarını gezip sokak fotoğrafçılığında dikkat edilmesi gereken hususları uygulamalı olarak anlattı.

Etkinlik hakkında  konuşma yapan Cenk Gençdiş “Öncelikle böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için MAFSAD’ı kutluyorum. Destek veren kurumları da tebrik ediyorum. Malatya’yı çok sevdim. İki gün boyunca Malatya’nın kültürünü tanımaya çalıştım. Yöresel yemeklerinin tadına baktım. Analı kızlı ve  kiraz yaprağı sarması müthiş. Fotoğraf Makinesi Müzesi’ne hayran kaldım. Buradaki görevli arkadaşlar çok ilgili ve bilgili. 2023 parça farklı makinenin hepsinin özelliklerini biliyorlar. Bütün makineler çalışıyor, fotoğraf çekmeye hazır yani. Bu müthiş bir şey. Fotoğrafla ilgilenen herkes bence burayı görmeli. Bakırcılar Çarşısı ve  Tellal Pazarı harika. Fotoğraf için oldukça iyi ve tabi ki gençler de oldukça istekli” dedi.

Fotoğraf konusunda istekli bir kitlenin olmasının mutluluk verici olduğunu belirten Gençdiş, “MAFSAD’ta yaptığımız sunum-söyleşiye ve ertesi gün yaptığımız çekim gezisine katılan arkadaşlarla oldukça verimli iki gün geçirdik. Müthiş bir enerji aldım katılımcılardan. MAFSAD’a ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan, engin bilgi birikimini kendileriyle paylaştığı için Gençdiş’e teşekkür etti. Günün anısına Cenk Gençdiş’e plaket takdim ederek Malatya’nın Dünyaca ünlü kayısısından hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız