SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı da Kapsadı

A- A+ PAYLAŞ

Mersin polisinin oto hırsızlığı şebekesine yönelik 7 ilde eş zamanlı olarak yaptığı operasyonlarda, çalıntı 24 adet lüks otomobille birlikte, 16 adet motor bloğu ve 117 adet oto elektronik beyni ile oto teybi ve kontak anahtarı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak biri emekli polis 13 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, yaptığı açıklamada; Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, organize suç örgütü kurmak suretiyle 'oto hırsızlığı' yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik yürüttüğü takip sonucu, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Karaman, Malatya, Niğde ve Sakarya'da eş zamanlı operasyon düzenlediğini bildirdi.

Operasyonda S.S.'nin elebaşılığını yaptığı şebekenin 13 üyesinin yakalanarak gözaltına alındığını ifade eden Ekizer, şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3'ü Mersin'den olmak üzere 24 adet değişik markada çalıntı otomobil, 16 adet motor bloğu, 20 adet araç ruhsatı ve plakalar, yüksek model otomobillere ait 117 adet oto elektronik beyni, oto teybi ve kontak anahtarı ele geçirildiğini belirtti.

Ele geçirilen araçların ve parçalarının, hangi araçlara ait olduğuna dair teknik inceleme ve çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Ekizer, şüphelilerin 'Kanunların açıkça suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, oto hırsızlığı yapmak, çalıntı, hacizli ve yakalamalı otoları parçalamak ve çenç yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildiğini söyledi.

Ekizer ayrıca, Mersin il merkezinde meydana gelen evden, iş yerinden ve otodan hırsızlık olaylarına karışan 9 kişinin, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız