SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'yı da Kapsayacak''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hayvancılığı geliştirmeye yönelik yeni bir hibe destek programı açıklandığını, Malatya'nın da bu programın kapsamında olduğunu bildirdi.

Öz'ün TBMM'deki sekreteryası tarafından bu konuda hazırlanan bülten şöyle:

"Hükümet tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hayvancılığı geliştirmek adına yeni bir hibe destek programı hazırlandı. Süt sığırcılığı yatırımlarının desteklenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illeri kapsayan bu projenin önümüzdeki yıl itibariyle Malatya’nın da içinde bulunduğu DAP kapsamındaki illeri de kapsayacağını, konuyla ilgili çalışmanın Tarım Bakanlığı’nca başlatıldığını kaydetti.

Hibe Destek Programı şu anda yalnızca Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illeri kapsıyor. AK Partili Vekil Öz, önümüzdeki yıl itibariyle Malatya’nın da içinde bulunacağı şekilde Doğu Anadolu Bölgesi’ni kapsayacağını bildirdi. Öz, “Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Tarım ve Köyişleri Bakanımız Mehdi Eker ile DAP ve GAP’tan Sorumlu Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz beye teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

AK Partili Vekil Öz, eylem planı ile süt sığırcılığının geliştirilmesi, modern işletmelerin kurulması, hayvansal üretimde verimliliğin ve kalitenin artırılması ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak üreticilerin yapacakları süt sığırcılığı işletmesi yatırımlarının desteklenmesinin amaçlandığını sözlerine ekledi.

Hibe oranları ile ilgili bilgilendirme de yapan Öz, yeni inşaat yatırımlarında yüzde 30, damızlık gebe düve alımlarında yüzde 40, süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı alımlarında ise yüzde 40 oranında hayvancılara hibe desteği sağlanacağına dikkat çekti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız